Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Mei en juni: maanden van financiële extraatjes

Auteur: Mister Money woensdag 22 mei 2013
In mei of juni krijgen veel Nederlanders weer het vakantiegeld uitgekeerd van hun werkgever of uitkeringsinstantie. En wie het geluk heeft dat hij geld terugkrijgt van de Belastingdienst verschijnt er ook nog een ander leuk extraatje op de rekening. Als je vóór 1 april van dit jaar immers je aangifte over 2012 hebt ingediend, wordt een eventuele belastingteruggave meestal in juni overgemaakt.

Maar wat te doen met deze financiële extraatjes? De verleiding is natuurlijk groot om het direct uit te geven, maar er zijn ook andere alternatieven. Die, zeker op de lange termijn, meer voordeel kunnen opleveren. Heb je bijvoorbeeld schulden of een hypotheek? Dan kun je ervoor kiezen het geld te gebruiken voor een (extra) aflossing. De rentes die je betaalt voor een lening zijn op dit moment significant hoger dan de spaarrentes. Hierdoor lever het aflossen op een lening altijd een grotere besparing op dan het bedrag dat je ermee kunt verdienen op een spaarrekening.

Je kunt natuurlijk ook denken aan de toekomst en het geld bijvoorbeeld op een bankspaarrekening zetten. Hiermee kun je extra sparen voor na je pensioen. Plus: je betaalt als je aan de fiscale voorwaarden voldoet, geen belasting over het spaargeld in box 3.

Toch kiezen nog steeds de meeste mensen ervoor het vakantiegeld uit te geven aan de vakantie zelf. En als je dan ook nog eens een belastingteruggave krijgt, betekent dit dat je ook nog wat extra zakgeld hebt op vakantie. Ook niet verkeerd natuurlijk! Of gebruik je het geld toch liever voor een grote uitgave, zoals een computer of nieuwe meubels? Ik heb in elk geval besloten me dit jaar bij de massa te voegen en het geld te gebruiken voor de vakantie! En wie weet …als er nog wat overblijft… dan gaat het naar de spaarrekening…

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet