Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Meimaand vakantiegeldmaand

Auteur: Miss Money woensdag 25 mei 2011
Traditioneel wordt eind mei het vakantiegeld bij veel werknemers op de rekening gestort. Voor deze mensen rijst dan natuurlijk de vraag: ‘wat zal ik eens met mijn vakantiegeld gaan doen?’. Een nieuwe televisie of wasmachine kopen? Het interieur opleuken met wat nieuwe spullen? Het geld veilig op een spaarrekening zetten? Of het geld gebruiken waar het eigenlijk voor bedoeld is: de vakantie?

Uit onderzoeken van ING en MoneYou naar wat mensen nu eigenlijk met hun vakantiegeld doen, blijkt dat het geld vooral aan de vakantie wordt uitgegeven. Toch zegt een op de vijf werknemers met het vakantiegeld de spaarrekening te spekken. Een verstandige keuze vind ik, zeker als je het geld niet direct nodig hebt. Bovendien laten de spaarrentes sinds kort weer een stijgende lijn zien. Wist je trouwens dat verschillende banken speciale acties op touw hebben gezet om mensen ertoe aan te zetten het vakantiegeld op een spaarrekening te storten?

Overigens weet 70 procent van de Nederlanders al wat hij met het vakantiegeld gaat doen nog voordat het geld op de bankrekening staat. Naast de vakantie en het spaarpotje, behoren de woning en een verbouwing tot de populairste bestedingsdoelen. Het geld wordt ook vaak gebruikt voor de aanschaf van een auto of andere grote uitgave.

Ook ik heb mijn vakantiegeld deze week weer ontvangen. Gelukkig hoefde ik er dit jaar niet lang over na te denken wat de bestemming van het geld zal zijn. Ik ga namelijk over een paar weken trouwen en er moeten nog behoorlijk wat rekeningen worden betaald. Het vakantiegeld is voor mij daarom een meer dan welkom extraatje. Indirect heb ik het geld trouwens ook aan een vakantie uitgegeven, want na de grote dag gaan we lekker een weekje op huwelijksreis!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet