Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Van der Tol: “Mensen zijn steeds bewuster met sparen bezig”

Auteur: Mister Money Maandag 28 januari 2008
Op de Nederlandse spaarmarkt is sinds enige tijd een hevige concurrentiestrijd losgebarsten. Met name de kleinere spaarbanken proberen met aantrekkelijke rentes consumenten naar zich toe te trekken én niet zonder succes. De kleinere banken zijn bezig met een flinke opmars.

Robert van der Tol, voorzitter management team bij AEGON Bank, kan met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen periode. Zijn bank heeft al vele nieuwe klanten mogen verwelkomen. “Het afgelopen kwartaal zijn wij fors gegroeid. De laatste twee maanden trekken wij zo’n 1500 tot 2000 nieuwe klanten per week aan.” De nieuwe AEGON Bank-klanten zijn volgens Van der Tol vooral afkomstig van “grote jongens” als Fortis, Postbank en ING.

Concurrentie
Een aantrekkelijke spaarrente is één van de belangrijkste redenen waarom mensen voor een andere bank kiezen. Het woord prijzenoorlog, of beter gezegd, spaaroorlog wil Van der Tol niet in de mond nemen, maar feit is wel dat de spaarrentes momenteel opmerkelijk veel verschillen. De spaarrentes bij de Postbank liggen tussen de 0,5 en de 2,5 procent. De spaarrente bij AEGON Bank ligt momenteel op 4,25 % voor sparen met voorwaarden, en op 3,7% voor de internet spaarrekening. “Wij hebben momenteel te maken met een zeer concurrerende markt. Bedrijven proberen de rentes zo scherp mogelijk neer te zetten.”

Volgens Van der Tol zijn consumenten steeds bewuster met sparen bezig. Mensen gaan echt op zoek naar een spaarrekening met een aantrekkelijke rente . Daarnaast is het de laatste jaren ook veel makkelijker geworden om van bank te wisselen. Van der Tol denkt niet dat de spaarrentes in de nabije toekomst nog flink zullen gaan stijgen. “Qua spaarrente zitten wij momenteel aan de top. De rente op de kapitaalmarkt is inmiddels verlaagd, een verdere stijging van de spaarrente ligt dan ook niet in het verschiet.”

Natuurlijk valt er in de spaarmarkt meer te concurreren dan op rente alleen. De service die een bank biedt is ook heel belangrijk. AEGON was de eerste bank in Nederland waar mensen konden internetbankieren. Ook nu is AEGON weer bezig met het ontwikkelen van nieuwe spaarproducten. Binnenkort komt AEGON met een nieuw product. Van der Tol wil hier nog niet veel over zeggen, maar belooft wel dat het weer zeer vernieuwend zal zijn.

Internet sparen kent vaak een hogere rentevergoeding. Nieuwsgierig naar de actuele spaarrentes? Klik hier voor het Mister Money spaarrente overzicht.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet