Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Miljoenennota: nog even wachten met bezuinigen

Auteur: Mister Money Dinsdag 15 september 2009
Nederland verkeert in zwaar weer en iedereen gaat de financiŽle crisis voelen in zijn portemonnee. Toch staan er in de miljoenennota van 2010 nauwelijks echte maatregelen volgens de oppositie. De miljoenennota werd dan ook niet omarmd door de Tweede Kamer.

Minister Wouter Bos van FinanciŽn presenteerde vanmiddag de miljoenennota en de bijbehorende begrotingsstukken voor 2010. Omdat de nota eerder deze week al was uitgelekt, bracht de miljoenennota weinig nieuws. In 2010 gaan we de crisis naar verwachting nog niet zo hard voelen in onze portemonnee. Het is niet verstandig om fors te gaan bezuinigen als het zo slecht gaat met de economie. Het komend jaar komt de focus vooral te liggen op de maatregelen die zich richten op het herstel en behoud van werkgelegenheid, op een versterkt en veerkrachtig bedrijfsleven en op het beperken van verdere vraaguitval.

In een toelichting pleitte Wouter Bos voor een maatschappelijke en politieke discussie die mogelijk tot een fundamentele heroverweging van de overheidsuitgaven leidt.

Na 2010
In de jaren er na gaat er flink bezuinigd worden. ďEn dan gaat het niet om een beetje schaven hier en daarĒ, aldus minister Bos. Er zijn volgens het kabinet ingrijpende maatregelen nodig om de rekening van de crisis te betalen en Ďheilige huisjesí zijn bespreekbaar. ďDe harde waarheid is dat ook Nederland aan het eind van de crisis armer is dan voor de crisis en dat ook wij, net als dat in de huiskamer in Nederland gebeurt als er minder verdiend wordt, dat ook wij de tering naar de nering zullen zettenĒ, aldus de minister van FinanciŽn.

Over deze Ďingrijpende maatregelení is nog niet zoveel bekend. Wel is zeker dat er veel geld bespaard moeten worden om de staatsschuld af te lossen. Gezien de grootte van de problemen, heeft het kabinet besloten een brede heroverwegingsoperatie te starten. Het kabinet zal op een twintigtal terreinen de inzet van begrotings-, belasting- en premie-uitgaven heroverwegen.

Reacties
Alexander Pechtold (D66) zegt in een reactie dat dit kabinet echt van alles doet, om niet te hoeven regeren. Agnes Kant van de Socialistische Partij zegt dat dit kabinet een kabinet van voor de crisis is en dat de veroorzakers van de crisis, de banken, vrijuit gaan. De gewone man is volgens haar de dupe. Kant pleit voor een heffing voor bankiers als deze weer winst gaan maken.

Klik hier voor meer informatie over de Miljoenennota

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet