Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nadenken over je uitvaartverzekering en wensen

Auteur: Mister Money woensdag 24 november 2010
Niemand denkt er graag aan, maar een uitvaart is niet goedkoop. Daarom is het natuurlijk altijd verstandig ervoor te zorgen dat je nabestaanden niet met onverwacht hoge kosten te maken krijgen als je komt te overlijden. Dit kun je doen door een uitvaartverzekering af te sluiten. Maar is dat wel nodig? Niet altijd. Een gemiddelde uitvaart kost tussen de 5.000 en 10.000 euro. Dat bedrag is voor veel mensen ook wel aan te leggen door gewoon te sparen.

Ikzelf heb al een aantal jaren een uitvaartverzekering, omdat mijn ouders die destijds voor mij hebben afgesloten. Ik heb er dus eigenlijk nooit zelf aan hoeven denken. Maar met alleen het financiŽle plaatje goed geregeld hebben, ben je er nog niet. Het is ook verstandig om al voortijdig na te denken over hoe je wilt dat jouw uitvaart eruit komt te zien. Als je immers goed weet wat je wilt, weet je ook voor welk bedrag je je moet verzekeren en kun je controleren of je al voldoende verzekerd bent of niet.

Diverse verzekeraars bieden via hun website een programma aan waarmee je je uitvaartwensen in kaart kunt brengen, van muziekkeuze tot gastenlijst en luxe grafsteen tot sobere urn. Ondanks dat ik nog vrij jong ben en ik dus hoop dat het voorlopig nog niet zo ver zal zijn, heb ik recent wel besloten om bij mijn verzekeraar toch zoín lijst aan te vragen en in te gaan vullen. Ik vind het namelijk wel een gerust idee dat als er iets mocht gebeuren de mensen in mijn omgeving weten wat ik graag zou willen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet