Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nationale Hypotheek Garantie 2007

Auteur: Mister Money Donderdag 22 maart 2007
Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Iedereen heeft hier wel eens van gehoord, maar lang niet iedereen weet wat het exact is. Tegenwoordig worden veel hypotheken met NHG afgesloten. Als je een nieuwe woning koopt of je eigen woning gaat verbouwen kan je een hypotheek met NHG afsluiten.

NHG is een garantie die verstrekt wordt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Het Waarborgfonds staat garant voor de terugbetaling van het restant hypotheekbedrag aan de geldverstrekker als de woning gedwongen verkocht moet worden. Indien verkoop buiten de schuld van de woningbezitter is (werkloosheid, arbeidsongeschiktheid e.d.) kan de schuld in bepaalde gevallen zelfs worden kwijtgescholden.

De hypotheekverstrekker ziet de NHG als een extra zekerheid. Als u kiest voor een hypotheek met NHG kunt u een rentekorting krijgen tot 0,6 procent. Daar staat tegenover, dat er eenmalig een bedrag van 0,40% over het hypotheekbedrag betaald moet worden (borgtochtprovisie). Dit bedrag is fiscaal aftrekbaar en omdat u een rentekorting ontvangt is de borgtochtprovisie gemiddeld binnen 1 jaar terugverdiend.

NHG kan worden aangevraagd bij aankoop en/of verbouw van een eigen woning. Wel mag het hypotheekbedrag niet boven de 265.000 uitkomen. Dit bedrag is inclusief de noodzakelijke en reguliere verwervingskosten. Dit betekent concreet dat een bestaande woning maximaal 236.607 k.k. mag kosten en een nieuwbouwwoning maximaal 245.370. Men gaat uit van 12% kosten bij bestaande bouw en 8% kosten bij nieuwbouw.

Tot slot:
Indien voldaan kan worden aan de voorwaarden en normen zoals opgesteld door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen is het altijd raadzaam om een hypotheek met NHG in overweging te nemen. NHG is ook mogelijk bij verandering van hypotheek door echtscheiding van partner.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht