Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) - 2005

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) Woensdag 27 april 2005
PotentiŽle woningkopers opgelet! Ben jij geÔnteresseerd in een rentekorting en wil jij de financiele risicoís die nou eenmaal bij een hypotheek horen beperken? Dan is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie misschien iets voor jou? In dit artikel lees je belangrijke informatie en de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie in 2005.

De Nationale Hypotheek Garantie wordt verstrekt door het Waarborgfonds Eigen Woningen. Het waarborgfonds staat gedwongen verkoop garant voor de terugbetaling van het resterende hypotheekbedrag aan de geldverstrekker. Als de gedwongen verkoop buiten de schuld van de woningbezitter is (werkloosheid, arbeidsongeschiktheid e.d.) kan de schuld in bepaalde gevallen zelfs worden kwijtgescholden.

NHG en zekerheid
Geldverstrekkers zien een hypotheek met NHG als een extra zekerheidje dat de hypotheekafnemer de lening terugbetaald. Daarom ontvangt de hypotheekafnemer een rentekorting. Deze rentekorting kan oplopen ongeveer 0,5 procent. Het Waarborgfonds rekent natuurlijk wel kosten voor de NHG. De afnemer moet eenmalig 0,28% over het hypotheekbedrag betalen. Dit bedrag wordt borgtochtprovisie genoemd. Leuke bijkomstigheid: De borgtochtprovisie is fiscaal aftrekbaar. NHG kan worden aangevraagd bij aankoop en/of verbouw van een eigen woning, zolang het hypotheekbedrag niet boven € 240.000.-- uitkomt. Dit bedrag is inclusief de noodzakelijke en reguliere verwervingskosten en is voor bestaande woningen vastgesteld op 12% en voor nieuwbouwwoningen op 8%. Er hoeft derhalve ook geen eigen geld ingebracht te worden.

Er dient rekening gehouden te worden dat er een voldoende vast en/of bestendig inkomen moet zijn om de last te dragen en er in principe geen persoonlijke leningen en doorlopende kredieten meer open staan. Verder dient er altijd een taxatierapport te worden overlegd en in bepaalde gevallen een bouwkundig rapport. Bij verbouw boven de € 2.500.-- worden de gelden in depot gehouden.

Er mag tot maximaal 50% van de waarde van de woning aflossingsvrij worden gefinancierd, het overige deel dient afgedekt te worden door een toegestane vorm van sparen.

NHG is ook mogelijk bij verandering van hypotheek door echtscheiding van partner.

Indien voldaan kan worden aan de voorwaarden en normen zoals opgesteld door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen is het altijd raadzaam om een hypotheek met NHG in overweging te nemen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 2014
Nationale Hypotheek Garantie
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 2013
Nationale Hypotheek Garantie 2012
Nationale Hypotheek Garantie 2011

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht

 • Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet