Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nationale Nederlanden komt gedupeerden woekerpolis tegemoet

Auteur: Mister Money Woensdag 25 juni 2008
Teveel betaalde kosten voor woekerpolissen zullen door verzekeraar Nationale Nederlanden aan klanten worden terugbetaald. Een woordvoerder van het bedrijf meldde gisteren dat dingen die aantoonbaar niet goed zijn gegaan, opgelost zullen worden. Maandag kwam Nationale Nederlanden al met het nieuws dat ze stopt met de verkoop van beleggingsverzekeringen.

Het plan is om aan het eind van de zomer alle beleggingsverzekeringen te hebben vervangen door producten die voldoen aan de normen zoals die zijn opgesteld door Jan Wolter Wabeke, Ombudsman Financiële dienstverlening. De kosten die verbonden zijn aan een beleggingsverzekering mogen volgens de Ombudsman maximaal 2,5 procent bedragen, in sommige gevallen is dat 3,5 procent.

Nationale Nederlanden is momenteel bezig de kwestie in kaart te brengen. Dit kan naast de voorgestelde financiële vergoedingen leiden tot ‘andere oplossingen’. Welke dat precies zijn is onbekend. De Stichting Verliespolis zegt niet onder de indruk te zijn van het voorstel van Nationale Nederlanden. “Consumenten moeten niet te vroeg juichen. En niets tekenen voordat een financieel adviseur is geraadpleegd.”

Verzekeraars Fortis en Achmea willen zich vooralsnog niet conformeren aan de Wabeke-norm. Fortis wil vrij zijn om duurdere beleggingsverzekeringen aan te bieden en Achmea zegt geen problemen te hebben met de norm op zich, maar wil een ‘branchebrede oplossing’ waarin consumentenorganisaties en toezichthouders zich ook kunnen vinden.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet