Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Onderzoek: 70% kent Europese Zorgpas niet

Auteur: Mister Money Woensdag 4 juli 2007
Nederlanders zijn nauwelijks bekend met de European Health Insurance Card, ook wel Europese zorgpas genoemd. Slechts 30% zegt de Europese zorgpas pas te kennen. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden onder de bezoekers van deze website. Aan het onderzoek namen 625 mensen deel.

Het vakantieseizoen is weer aangebroken en Nederland trekt er massaal op uit, alleen zonder Europese zorgpas. Een ruime meerderheid van de ondervraagden, zo’n 70%, geeft aan de zorgpas niet eens te kennen. Slechts 12% van alle ondervraagden heeft de gratis Europese zorgpas wel aangevraagd.

De Europese zorgpas
Sinds januari 2006 kunnen alle Nederlanders met een zorgverzekering gebruik maken van de Europese zorgpas. Mensen met een Europese zorgpas hebben recht op noodzakelijke medische hulp in alle landen van de Europese Unie. Daarnaast wordt de pas ook in Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en zelfs Australië geaccepteerd.

Mocht u onverhoopt medische kosten maken in het buitenland dan hoeft u met een Europese zorgpas niets voor te schieten. De vergoeding die op basis van de zorgpas wordt ontvangen, is gebaseerd op Europese wetgeving en wordt bepaald volgens de maatstaven van de sociale ziektekostenverzekering die in het land geldt waar de zorg wordt genoten.

De overkoepelende organisatie van Zorgverzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland, laat in een reactie weten niet verbaasd te zijn dat zoveel mensen de Europese zorgpas niet kennen. “De zorgverzekeraars hebben nauwelijks reclame gemaakt voor de Europese pas”, aldus Eric Bassant van de Zorgverzekeraars Nederland. Daarnaast vindt de organisatie dat de alarmcentrales van de verschillende zorgverzekeraars de vakantiegangers die medische kosten maken ook uitstekend kunnen helpen.

Deze reactie staat in contrast met wat de zorgverzekeraars zelf adviseren. Op de website van diverse zorgverzekeraars wordt de Europese zorgpas nadrukkelijk onder de aandacht gebracht en wordt er geadviseerd de zorgpas mee op vakantie te nemen. De Europese zorgpas kan er voor zorgen dat mensen sneller worden geholpen en de kosten voor deze zorg niet hoeven voor te schieten. Daarnaast zorgt de pas wellicht voor een betere gemoedstoestand van de reiziger.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Doorlopende reisverzekering niet altijd voordeligste optie
Europese zorgpas: vraag hem snel aan
Geen schadevergoeding voor gedupeerde vakantieganger
Reizen: De invloed van vliegtax
Auto van de zaak en vakantie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!