Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nederlander sluit verzekering liever direct af

Auteur: Mister Money woensdag 20 april 2011
Bij het afsluiten van een verzekering kiezen Nederlanders minder vaak voor een tussenpersoon. Ook worden verzekeraars waarbij men direct zelf een verzekering kan afsluiten beter gewaardeerd. Dit blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van onderzoeksbureau TNS NIPO. De banken hebben als het gaat om het afsluiten van verzekeringen de minst goede reputatie.

Mensen kiezen liever voor een verzekeraar waarbij ze direct een verzekering kan afsluiten. De zogenoemde direct writer, omdat ze deze als betrouwbaarder en deskundiger zien. Ook spelen de mate waarin de verzekeraar op maat gesneden producten aanbiedt en de prijs/kwaliteit verhouding een belangrijke rol.

Op dit moment hebben direct writers op het gebied van schadeverzekeringen een marktaandeel van 44 procent. Dat is 18 procent meer dan tien jaar geleden. Banken stegen qua marktaandeel slechts met 10 procent naar 24 procent. Het aandeel van het assurantiekantoor daalde zelfs met 10 procent naar 42 procent.

TNS NIPO verwacht dat in 2020 het totale marktaandeel op schade- en leven-gebied samen van de direct writers naar 60 procent zal stijgen. Onderzoeksdirecteur Adriaan Eecen. “De banken zullen dankzij de introductie van de bankspaarregeling hun marktaandeel bij consumenten zien stijgen naar 46 procent. Het intermediair zal verder terugzakken naar 40 procent.”

Reputatie
TNS NIPO heeft ook de reputatie van de diverse verzekeringspartijen in kaart gebracht. Direct writers kregen een reputatieindexcijfer van 47. Overige verzekeraars die via een intermediar werken hebben een indexcijfer van 27 gekregen. Banken en assurantiekantoren kregen respectievelijke een indexcijfer van 19 en 28.
 
65 plussers
Opvallend detail uit het onderzoek onder 539 respondenten is dat vooral mensen die de 65 jaar zijn gepasseerd vaker overstappen naar direct writers. Volgens onderzoeksdirecteur Adriaan Eecen van TNS NIPO komt dit doordat deze mensen vaak gepensioneerd zijn en meer tijd hebben om kritisch hun verzekeringen door te nemen. Daarnaast zegt Eecen dat 65 plussers ook vaak te maken krijgen met inkomensterugval, waardoor het loont om zich goedkoper te gaan verzekeren.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet