Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nederlandse belegger neemt nog steeds weinig risico

Auteur: Annette Zeelenberg Woensdag 14 februari 2007
De afgelopen jaren zijn particuliere beleggers met steeds minder risico gaan beleggen. Dat is opvallend omdat de aandelenkoersen in de afgelopen drie jaar juist crescendo zijn gegaan. De angst zit bij beleggers blijkbaar nog diep.

Dat blijkt uit een enquÍte van onderzoeksbureau Intomart/GFK in samenwerking met het FinanciŽle Dagblad (FD). Bijna een kwart van de beleggers neemt minder risico dan drie jaar geleden. Slechts 9 procent van de ondervraagden zegt in die periode juist risicovoller te zijn gaan beleggen.

Angst zit diep, maar neemt af
Dat beleggers per saldo voor veiligere manieren van beleggen hebben gekozen, is opvallend te noemen. Het gaat immers weer de goede kant op met de beurzen. Een verklaring kan zijn dat de angst die ontstaan is tijdens en na de beurscrash van begin deze eeuw, er nog steeds goed in zit. Toch neemt de schrik wel langzaam af, constateert het FD. Ruim 15 procent van de ondervraagden geeft aan de komende jaren weer meer risico te nemen. Maar een belangrijke minderheid van 30 procent moet er nog steeds niet aan denken om het risicoprofiel te verhogen.

Tweedeling
De uitkomsten van het onderzoek passen in een beeld dat er een tweedeling onder beleggers ontstaan is, meent het FD. Aan de ene kant is er een groep die exotische en dure producten zoekt. Aan de andere kant zijn er de behoedzame beleggers die op zeker spelen en liever kiezen voor obligaties en indexfondsen.

heft in eigen handen
Nederlandse beleggers blijken ook graag zelf het heft in eigen handen te nemen. Maar liefst 62 procent van de ondervraagden belegt zelf. Iets minder dan de helft brengt zijn beleggingen onder bij een vermogensbeheerder. De rest zoekt een combinatie van beide. Daarbij speelt het internet een steeds grotere rol als bron van informatievoorziening.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet