Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nationale Hypotheek Garantie 2011

Auteur: Mister Money dinsdag 18 januari 2011
Ieder jaar veranderen enkele regels met betrekking tot de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo ook per 1 januari 2011. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de wijzigingen in de NHG regeling in 2011.

Nieuw is dit jaar ondermeer dat de hypotheekverstrekker van iedere aanvrager bij de NHG bij de melding het Burgerservicenummer (BSN) moet opgeven. Verder worden de kostengrenzen voor woonwagens verhoogd naar 132.969 euro en voor woonwagenstandplaatsen naar 50.874 euro. De kostengrenzen voor kwaliteitsverbetering aan woningen (265.00 euro) en de woningen zelf (350.000) is hetzelfde gebleven.

Niet fiscaal aftrekbare rente
Op advies van het NIBUD ( Nederlands Instituut voor Bugdgetvoorlichting) is de vuistregel voor hypotheekdelen waarvan de rente niet aftrekbaar is van de Belasting gewijzigd. Nu ziet de formule er als volgt uit: het financieringspercentage verminderd met de som van 1,5 X de toetsrente en 1,0 procentpunt (dit was 1,5 procentpunt).
 
Energiebesparende voorzieningen
Als het bedrag hoger is dan 1000 euro geldt voor energiebesparende voorzieningen een depotverplichting.Mocht na voltooiing van de werkzaamheden een saldo overblijven in dit depot, dan moet dit bedrag worden afgelost op de bestaande lening, tenzij het restantbedrag lager is dan 1000 euro.
 
Bouwkundig rapport appartement
Vanaf 1 januari 2011 is een bouwkundig rapport niet meer verplicht bij de aankoop van een appartement met een bouwjaar van 1940 of eerder. Dit blijft wel verplicht als een taxateur constateert dat er sprake is van achterstallig onderhoud dat meer bedraagt dan 10 procent van de waarde van de woning. Ook wanneer de taxateur adviseert een bouwkundig rapport op te laten stellen, geldt dit als een verplichting.
 
Meer wijzigingen?
De hier genoemde wijzigingen vormen slechts een kleine greep uit het grote aantal veranderingen dat in 2011 rond de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is doorgevoerd. Wij noemden de belangrijkste wijzigingen. Voor een gedetailleerder overzicht kun je terecht op de website van de Nationale Hypotheek Garantie.
 
 

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 2014
Nationale Hypotheek Garantie
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 2013
Nationale Hypotheek Garantie 2012
Nationale Hypotheek Garantie 2010

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht