Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
NHG en de fiscus
Nationale Hypotheek Garantie wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het fonds staat garant voor de terugbetaling van het resterende hypotheekbedrag aan de kredietverstrekker indien de woning gedwongen verkocht moet worden. Wie een hypotheek met NHG wenst af te sluiten, dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 2014 - De meeste starters die een hypotheek afsluiten, kiezen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Deze garantie geeft namelijk extra bescherming als je je woning gedwongen moet verkopen, omdat je bijvoorbeeld werkloos wordt, arbeidsongeschikt raakt of gaat scheiden. De NHG betaalt in deze gevallen een eventuele restschuld, waardoor je daar zelf niet voor opdraait. In dit artikel lees je wie in 2014 een hypotheek met NHG kan afsluiten en aan welke voorwaarden je moet voldoen.
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 2013 - Bijna ieder jaar veranderen de regels voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo ook weer in 2013. In dit artikel leggen wij je uit wat de Nationale Hypotheek Garantie precies is en welke regels er dit jaar gelden voor deze regeling. Zoals hoeveel je mag lenen met NHG.
Nationale Hypotheek Garantie 2012 - Bijna ieder jaar veranderen de regels voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo ook weer in 2012. In dit artikel leggen wij je uit wat de Nationale Hypotheek Garantie precies is en welke regels er dit jaar gelden voor deze regeling. Zoals hoeveel je mag lenen met NHG.
Nationale Hypotheek Garantie 2011 - Ieder jaar veranderen enkele regels met betrekking tot de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo ook per 1 januari 2011. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de wijzigingen in de NHG regeling in 2011.
Nationale Hypotheek Garantie 2010 - Bijna jaarlijks worden de regels met betrekking tot de NHG aangepast. Lees hier de wijzigingen voor de Nationale Hypotheek Garantie 2010.
Nationale Hypotheek Garantie 2009 - Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. De voorwaarden voor NHG worden bijna ieder jaar aangepast. In dit artikel vind je informatie over de Nationale Hypotheek Garantie in 2009.
Nationale Hypotheek Garantie 2008 - Bijna iedereen die een woning wil kopen moet een hypotheek afsluiten. Veel mensen besluiten om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie te nemen. De voorwaarden voor de NHG worden jaarlijks aangepast.
Nationale Hypotheek Garantie 2007 - De Nationale Hypotheek Garantie wordt uitgeven door het Waarborgfonds Eigen Woningen. De voorwaarden worden jaarlijks gewijzigd. Lees hier de voorwaarden voor de Nationale Hypotheek Garantie in 2007.
Nationale Hypotheek Garantie 2006 - Wie kiest voor een hypotheek met NHG betaalt een lagere hypotheekrente. De rentekorting kan oplopen tot 0,6 procent. In dit artikel vind je informatie over de Nationale Hypotheek Garantie in 2006.

Tips
Hypotheek met NHG: profiteer van een rentekorting
Veel starters op de woningmarkt kiezen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Over het algemeen kent een hypotheek met NHG een lagere rente dan een hypotheek zonder NHG. De kroting kan oplopen tot 0,6 procent.
NHG belasting: profiteer van hypotheekrenteaftrek
Nationale Hypotheek Garantie wordt verstrekt door het Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Mensen die gekozen hebben voor een hypotheek met NHG profiteren ook van de hypotheekrenteaftrek. De aftrek dient aangevraagd te worden bij de fiscus.
Fiscus NHG: voorkom restschuld
Mensen die kiezen voor een hypotheek met NHG lopen minder risico om bij gedwongen verkoop met een restschuld te blijven zitten. Het Waarborgfonds betaalt onder bepaalde voorwaarden deze restschuld aan de hypotheekverstrekker terug.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Oversluiten van een hypotheek Oversluiten van een hypotheek
Oversluiten kan soms een interessante optie zijn voor huiseigenaren. Het oversluiten van een hypotheek is niet goedkoop. Als je de rente voor een lange tijd hebt vastgeze... De Aftrekmogelijkheden
Uitleg over de bijleenregeling Uitleg over de bijleenregeling
De bijleenregeling is een fiscale wet die er voor zorgt de overwaarde van een woning gebruikt wordt bij de financiering van een nieuwe woning. Mocht je de overwaarde voor... Overwaarde woning
Hypotheek met negatieve BKR code Hypotheek met negatieve BKR code
Een eigen woning bezitten lijkt voor mensen met een negatieve BKR code niet tot de mogelijkheden horen. Er zijn echter een paar kredietverstrekkers die hypotheken speciaa... BKR hypotheken


 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?