Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Niet gokken doe je ook ‘met Zorg’

Auteur: donderdag 20 december 2012
Goed met je geld kunnen omgaan en tegelijkertijd toch krijgen wat je nodig hebt. Niet makkelijk, maar wel noodzakelijk. En als het nou om je gezondheid gaat? Ben jij bereid in je zorgverzekering te investeren of houd jij liever de hand krampachtig op de knip? Welke gok ga jij wagen?

Veel Nederlanders zijn nu koortsachtig aan het bekijken hoe en of er een aanvullende zorgverzekering moet worden afgesloten. En of ze dan wel of niet moeten overstappen naar een andere zorgverzekeraar. De vraag is: kijkt er iemand nog wat naar wat hij of zij echt concreet nodig heeft bij een zorgverzekering? Blijkbaar niet, als je het onderzoek van het NIVEL moet geloven. Daaruit blijkt dat de belangrijkste reden om over te stappen toch de hoogte van de totale premie is. Maar schieten we daarmee niet gewoon het primaire doel voorbij? Dat we gewoon moeten kijken naar wat we echt nodig hebben, even ongeacht het prijskaartje dat eraan hangt?

Omdat het afsluiten van een basiszorgverzekering in Nederland verplicht is, hebben we de neiging die te beschouwen als iets dat je even gewoon moet regelen. Dat is prima, maar laten we dan gelijk de goedkoopste kiezen. De dekking is immers overal hetzelfde. En waarom aanvullend verzekeren? Het hele jaar niet ziek geweest? Prima! Maar bedenk dat het volgend jaar wel eens anders zou kunnen zijn. Dit soort mini-afwegingen kunnen je gek maken, maar ze kunnen je ook een hoop inzicht bieden. Als je denkt dat je een bepaalde aanvulling nodig hebt, dan moet je daar gewoon voor gaan. Het is niet ondenkbaar dat de samenstelling van de meeste zorgverzekeringen er heel anders uit zou zien als ‘zorgdekking op gevoel’ echt prioriteit zou zijn geweest van consumenten.

Het begrip ‘recht op goede zorg’ wordt dan ook flink uitgedaagd als er geld mee gemoeid is. Maar blijf alert! Laat je niet verleiden tot pakketjes waar je uiteindelijk niets aan hebt om kosten te besparen. Laat je ook niet verleiden om zeer uitgebreide zorgverzekering af te sluiten om voor alles gedekt te zijn (oververzekering). Richt je ook op alternatieven: kun je bijvoorbeeld beter gaan sparen dan aanvullend verzekeren? In sommige gevallen loont dat zeker de moeite. Kies een zorgverzekeraar of een combinatie van zorgverzekeraars die je in elke wens tegemoet kunnen komen. Ga voor niets minder, want er zijn genoeg constructies en aanbieders om uit te kiezen.

Zorg dat jouw geld echt vertaald wordt naar wat jij nodig hebt. Het gaat om het gevoel dat je er achteraf bij hebt: het moet gewoon kloppen. En als je er zelf niet uitkomt, dan is het zeer wijs om een onafhankelijke adviseur in te schakelen. Met een extra nadruk op ‘onafhankelijk’. Want als het om je gezondheid gaat, kun je maar beter geen gokjes wagen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet