Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Niets voor Nina

Auteur: Mister Money Vrijdag 25 juli 2008
Nina Brink heeft verloren. De misschien wel beroemdste zakenvrouw van Nederland had een rechtszaak aangespannen tegen bouwmagnaat Dick Wessels. Brink eiste een schadevergoeding van maar liefst 27,7 miljoen euro. De rechtbank in Rotterdam stelde haar gisteren in het ongelijk, zo schrijft NRC Handelsblad.

Brink eiste de schadevergoeding omdat zij vond dat een winstdelingsovereenkomst rond de beursgang van World Online in maart 2000 ten onrechte niet is nagekomen door Wessels. Drie maanden voor de beursgang van World Online verkocht Brink een deel van haar aandelen aan de bouwmagnaat. Wessels betaalde 6 dollar per aandeel World Online. Wessels en Brink spraken af dat de winst die Wessels zou maken bij de toekomstige beursgang, voor de helft zou worden terugbetaald aan Brink.

Kort voor de beursgang zag Brink echter af van de deal omdat de afspraak niet aan de beleggers was medegedeeld. Veel later kwam Brink erachter dat ze die transactie ook had kunnen herberekenen, waarin zij de misgelopen winst had kunnen incalculeren. Volgens Brink had Wessels misbruik van de situatie gemaakt.

Beursgang World Online
Op 17 maart 2000 gaat World Online naar de beurs. Een aandeel World Online was bij de beursgang 43 dollar waard. Drie dagen later gaat het al mis en regent het verkooporders. Beleggers leiden grote verliezen. Vlak voordat World Online in december 2000 van de beurs werd gehaald was de koers tot minder dan een vijfde van dat bedrag gedaald.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet