Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nieuw: stichting Woekerpolis Claim

Auteur: Mister Money Maandag 27 november 2006
De Volkskrant meldt dat vanaf vandaag gedupeerden van beleggingsverzekeringen een claim kunnen indienen bij de Stichting Woekerpolis Claim (WPC). De stichting is in het leven geroepen omdat er zoveel klachten over dit soort verzekeringen zijn. Zo rekenen verzekeraars vaak hoge en onduidelijke kosten voor de beleggingspolissen.

De voorzitter van WPC Jeroen Wendelgelst denkt dat ongeveer de helft van alle Nederlanders gedupeerd is door praktijken bij beleggingspolissen. Verzekeraars zouden te hoge kosten rekenen. Daarnaast zou de totstandkoming van de prijs onduidelijk zijn.

Stichting WPC verwacht dat de claims tegen de verzekeraars in de honderden miljoenen zullen lopen. Mensen die een claim willen indienen moeten dat volgens Wendelgelst snel doen. Vijf jaar na het ontstaan van de schade is “de zaak” namelijk verjaard.

Vorige week maakten de Verenging Eigen Huis, Vereniging Effecten Bezitters, de Consumentenbond en Independer bekend in actie te komen tegen de beleggingsverzekeringen. Zij gaan onderzoek doen naar de kosten en premies die verzekeraars verbinden aan afgesloten beleggingspolissen.


4 reacties verbergen

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 


Reacties:

Datum: 2-12-2006 16:59:03
Naam: ronald van der beek
Bericht: laat ze dan eerst maar met dit beginnen  
86 jarige weduwe, bedreigd en geintimideerd door schade-expert, in ziekenhuis  
Matras met €179.000 gaat in vlammen op  
 
Door een klein binnenbrandje is de 86-jarige weduwe €179.000 kwijt. Ze bewaarde het papiergeld in een matras. Verzekeraar Nationale Nederlanden keert slechts €908 uit. Plus de waarde van het matras.  
De bejaarde weduwe had al haar spaargeld, waaronder een erfenis, verstopt in een bed waarin haar kleinkinderen sliepen. ,,Zij heeft de oorlog meegemaakt en ze heeft weinig vertrouwen in geldinstellingen’’, De bank vertrouwde ze geen cent toe. Ze ging er wel heen om oude guldenbiljetten in te wisselen voor euro’s.  
De brand ontstond drie maanden geleden door een defecte elektrische deken. De kleinkinderen lagen al in bed. ,,Gelukkig bleven ze ongedeerd’’, zegt Van der Beek. Nu is hij woedend op de verzekeringsmaatschappij. ,,Want eerst beloofden ze mijn moeder tot 3 maal toe als trouwe klant geheel schadeloos te stellen.’’ Ze is al sinds 1967 klant bij Nationale Nederlanden, altijd tijdig haar premies betaald en nimmer een schadeclaim ingediend.  
De zoon verwijt de verzekeraar ook dat er jarenlang geen tussenpersoon of adviseur aan de deur is geweest om de polis uit 1967 eens door te lopen. ,,Pas toen er voor het eerst in al die jaren schade was, wezen de experts mijn moeder er tussen neus en lippen op dat ze onderverzekerd was. Ze stapten zomaar over haar leed heen.’’  
Toen twee schade-experts de bejaarde vrouw onlangs duidelijk maakten dat ze nog geen duizend euro vergoed kreeg, raakte ze overstuur. Ze kwam ten val en brak een arm, kneusde enkele ribben en liep zware verwondingen op aan haar hoofd. Sindsdien gaat het bergafwaarts met haar gezondheid.  
Van der Beek zegt ook dat de verzekeringsmaatschappij zijn bejaarde moeder heeft geïntimideerd. Haar zou onder meer te kennen zijn gegeven dat ze haar mond moet houden over de kwestie.  
 

Datum: 5-12-2006 11:17:21
Naam: Ad Segers
Bericht: Mijn beleggingshypotheek loopt nog 7 jaar maar de verwachting is laag, het grootste probleem in deze is de beurskrach, het opgebouwde vermogen wordt gedecimeerd en wordt daarna nooit meer war, dus het beloofde gemiddelde rendement wordt nooit meer gehaald, dit gaat altijd op na elke beurscrisis,en er is er altijd wel een of meerdere in een 30-jarige periode, over dit fenomeen is NIEMAND ooit voorgelicht

Datum: 16-2-2007 16:44:41
Naam: jaap
Bericht: Wie kan mij iets vertellen over Zwiserleven belegpensioen.  
Swiss mix fonds.

Datum: 15-2-2009 00:04:39
Naam: H.Becks
Bericht: hallo heb zins 1999 een beleggings hypotheek bij Nationale Nederlanden moet ik mij zorgen maken? kan ik iets claimen? mvg

Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Worden de spaarrentes in 2018 negatief?
Ja Nee Weet ik niet