Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nieuw: stichting Woekerpolis Claim

Auteur: Mister Money Maandag 27 november 2006
De Volkskrant meldt dat vanaf vandaag gedupeerden van beleggingsverzekeringen een claim kunnen indienen bij de Stichting Woekerpolis Claim (WPC). De stichting is in het leven geroepen omdat er zoveel klachten over dit soort verzekeringen zijn. Zo rekenen verzekeraars vaak hoge en onduidelijke kosten voor de beleggingspolissen.

De voorzitter van WPC Jeroen Wendelgelst denkt dat ongeveer de helft van alle Nederlanders gedupeerd is door praktijken bij beleggingspolissen. Verzekeraars zouden te hoge kosten rekenen. Daarnaast zou de totstandkoming van de prijs onduidelijk zijn.

Stichting WPC verwacht dat de claims tegen de verzekeraars in de honderden miljoenen zullen lopen. Mensen die een claim willen indienen moeten dat volgens Wendelgelst snel doen. Vijf jaar na het ontstaan van de schade is “de zaak” namelijk verjaard.

Vorige week maakten de Verenging Eigen Huis, Vereniging Effecten Bezitters, de Consumentenbond en Independer bekend in actie te komen tegen de beleggingsverzekeringen. Zij gaan onderzoek doen naar de kosten en premies die verzekeraars verbinden aan afgesloten beleggingspolissen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers