Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nieuwe speler op beleggingsmarkt

Auteur: Mister Money maandag 3 mei 2010
MoneYou, vooral bekend van spaar- en hypotheekproducten, heeft zich op een nieuwe markt gestort. De dochteronderneming van ABN AMRO heeft haar pijlen op de beleggingsmarkt gericht. De online bank is met een nieuw beleggingsproduct gekomen waarmee de risico's van beleggen begrensd kunnen worden.

De beleggingen volgen de ontwikkeling van de AEX index en kennen een vaste looptijd van één jaar. Koos van der Veen, Commercieel directeur van MoneYou, noemt de nieuwe beleggingsmethode helder en eenvoudig. Bovendien kent het beleggingsproduct geen transactiekosten.

Risicoprofiel
Beleggers bij MoneYou kunnen kiezen uit vier verschillende risicoprofielen. Het te behalen rendement is afhankelijk van het gekozen profiel. Maximaal kan een rendement van 30 procent worden behaald. Dit is het geval wanneer een belegger het hoogste risicoprofiel gekozen heeft en de AEX index met dertig procent of meer stijgt. Wanneer de AEX een daling laat zien, kan de belegger bij dit profiel tot maximaal 20 procent van zijn inleg verliezen.

Als een belegger geen risico wil lopen, kan gekozen worden voor beleggingsvariant nummer één. Dit risicoprofiel kent een vast rendement van 2,7 procent. Zelfs wanneer de AEX index verlies maakt, is deze beleggingsmethode dus winstgevend. 

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Vrijstellingen vermogensrendementsheffing 2017
Belasting over beleggingen in 2014 - Uitleg en tips
‘Vermogensbelasting moet omlaag’
Beleggen en de fiscus 2013
Beleggen en de fiscus 2012


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers