Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nieuwe waarschuwingen voor beleggers

Auteur: Mister Money donderdag 16 juni 2011
ĎLoop geen onnodig risico, lees de EssentiŽle Beleggersinformatieí. Dat wordt de nieuwe waarschuwingszin in reclames over beleggingsproducten. De Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) heeft een aantal nieuwe waarschuwingszinnen voor beleggers vastgesteld. Deze mogen door beleggingsinstellingen vanaf 1 juli 2011 worden gebruikt. Vanaf 1 juli 2012 is dit verplicht.

De nieuwe waarschuwingsregels van de AFM moeten door beleggingsinstellingen worden opgenomen in alle reclame-uitingen. De toezichthouder heeft vaste standaarden ontwikkeld voor gedrukte media, internet, radio en televisie.
 
EssentiŽle Beleggersinformatie
Ook voor de EssentiŽle Beleggersinformatie, waarnaar verwezen wordt ,heeft de AFM een standaard ontwikkeld. Het document mag niet langer zijn dan twee A4'tjes en er worden eisen gesteld aan de begrijpelijkheid.

De EssentiŽle Beleggersinformatie is voor beleggingsinstellingen de opvolger van de FinanciŽle Bijsluiter. De waarschuwingen die hier in staan zijn gebaseerd op nieuwe Europese regels. Dit moet het voor beleggers gemakkelijker maken om beleggingsfondsen binnen Europa met elkaar te vergelijken. Er kan bijvoorbeeld vergeleken worden op de risico's die de belegger loopt.

De FinanciŽle Bijsluiter blijft nog steeds bestaan voor zogenoemde complexe producten. Dit zijn combinaties van bijvoorbeeld beleggen en lenen waarbij de waarde van één of meer onderdelen afhangt van de ontwikkelingen op de financiŽle markt.

Risicometer
Naast de waarschuwingszinnen en de EssentiŽle Beleggersinformatie heeft de AFM een nieuwe risicometer ontwikkeld. Deze geeft een aanduiding voor rendement en risico op een schaal van 1 tot 7.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet