Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

NN stopt met verkoop woekerpolissen

Auteur: Mister Money Dinsdag 24 juni 2008
De kogel is door de kerk. Verzekeraar Nationale Nederlanden is de eerste verzekeraar in ons land die heeft aangegeven te stoppen met het verkopen van woekerpolissen. De verzekeraar wil aan het eind van de zomer het huidige aanbod van beleggingsverzekeringen vervangen hebben door nieuwe producten.

Sinds september 2006 is Nederland bekend met het begrip Woekerpolissen. Een woekerpolis is een beleggingsverzekering waarvan de verwachte opbrengst veel lager is door de hoge kosten die worden afgetrokken van de uiteindelijke opbrengst. Veel Nederlanders bezitten een woekerpolis. In totaal zijn er ruim 6 miljoen woekerpolissen in omloop.

Stichting Verliespolis die meer dan 100.000 gedupeerden vertegenwoordigd noemt de het uit de schappen halen van de polis door Nationale Nederlanden een schuldbekentenis. De Stichting hoopt wel dat meerdere verzekeraars het voorbeeld van Nationale Nederlanden zullen gaan volgen.

Duidelijkheid
Nationale Nederlanden werkt nu aan het maken van andere producten die voldoen aan normen opgesteld door de Ombudsman FinanciŽle Dienstverlening. Eerder dit jaar gaf financiŽle Ombudsman Jan Wolter Wabeke een aantal aanbevelingen. Hij adviseerde onder meer dat verzekeraars maximaal 2,5 procent van de inleg voor zichzelf mogen houden en in uitzonderlijke gevallen 3,5 procent. Begin deze maand eiste Wabeke de dat verzekeraars die beleggingswoekerpolissen verkochten binnen vier duidelijk moeten verschaffen over hoe zij de gedupeerden gaan compenseren.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet