Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

No claim op je aanvullende zorgverzekering?

Auteur: Mister Money woensdag 24 oktober 2012
VGZ introduceert een aanvullende verzekering met no claim korting. Sluit je deze verzekering af en maak je er een jaar lang geen gebruik van, dan krijg je het jaar daarna 10 procent korting op de verzekering. Dit kan oplopen tot 40 procent na 4 jaar geen kosten te hebben geclaimd.

Veel media vergelijken dit met de no claim korting bij een autoverzekering. Maar dit is natuurlijk een onterechte vergelijking. Ten eerste ben je als automobilist verplicht een autoverzekering af te sluiten. Ook als je geen schade krijgt, betaal je toch premie. Door de no claim korting wordt schadevrij rijden gestimuleerd en het zorgt voor een beetje rechtvaardigheidsgevoel, doordat je niet het volledige bedrag voor de verzekering hoeft te betalen als je er geen gebruik van maakt.

Bij een aanvullende verzekeringen ligt het heel anders. Je bent namelijk niet verplicht deze af te sluiten. Dus als je verwacht geen kosten te maken, kun je die verzekering ook gewoon niet afsluiten. Dat is hoe dan ook altijd nog voordeliger dan een verzekering afsluiten en daar no claim korting op krijgen.

Claimvrije jaren meenemen?
Natuurlijk zit er wel een voordeel aan als je de aanvullende verzekering met no claim toch hebt afgesloten. Maak je onverwacht toch kosten voor zorg die onder deze verzekering valt, dan kun je deze altijd nog claimen bij je verzekeraar. Uiteraard ben je dan wel de no claim korting kwijt. Maar je kunt natuurlijk ook zelf sparen om wat geld achter de hand te hebben voor als je onverwachte zorgkosten moet maken. Het voordeel hiervan is dat als je de kosten niet maakt, je wel rente hebt gekregen over het gespaarde geld op je spaarrekening.

Een ander belangrijk verschil met de no claim korting bij een autoverzekering is dat je bij de Bewuzt verzekering van VGZ de jaren waarin je niet geclaimd hebt niet kunt meenemen naar een andere verzekeraar. Er zijn namelijk nog geen andere zorgverzekeraars die aanvullende verzekeringen met no claim korting aanbieden. Je kunt dus alleen bij VGZ profiteren van de no claim korting als je na het jaar waarin je de korting hebt opgebouwd nog minimaal een jaar dezelfde verzekering aanhoudt.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet