Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nieuwe no-claim verzekering voorkomt ergernis

Auteur: Annette Zeelenberg maandag 12 september 2005
Het is één van de grootste ergernissen van autobezitters: Je rijdt al jaren schadevrij en hebt daardoor een aardige no-claimkorting opgebouwd. Maar dan rij je op een ochtend tegen een paaltje. Wanneer je de schade claimt, kun je fluiten naar de korting. Enkele verzekeraars hebben daarom een nieuwe verzekering geïntroduceerd: de no-claimbeschermer.

Een no-claimbeschermer of No-claim Garantie is een aanvulling op de autoverzekering. Hiermee mag je eens per jaar schade claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor de opgebouwde no-claimkorting en de premie. Ongeacht de omvang van de schade of het aantal schadevrije jaren. Het lijkt er op dat deze nieuwe verzekeringsvorm een oplossing is voor de grootste ergernis van autobezitters met schade; namelijk de terugval op de bonus/malusladder met een premiestijging als gevolg.

Zelf betalen
Autobezitters betalen om die reden vaak de schadekosten uit eigen zak. Ze zijn bang om hun no-claimkorting kwijt te raken. Dat is vooral het geval bij kleine schades. Bij een terugval op b/m ladder maakt de hoogte van het schadebedrag namelijk niet uit. Of automobilisten besluiten de auto helemaal niet te herstellen. Cijfers van onderzoeksbureau Trendbox bevestigen dat. Bijna de helft van de 6,8 miljoen auto's in Nederland, rijdt rond met enige vorm van blikschade als krassen en deuken. In totaal wordt nog geen twintig procent van alle schades hersteld. Grotere schades komen vaak wel in aanmerking om te claimen bij de verzekeraar.

Grote belangstelling
De verzekeraars Generali en Interpolis kwamen vorig jaar al met een no-claimverzekering. In navolging daarvan heeft nu ook Centraal Beheer Achmea een dergelijke verzekering geïntroduceerd. Ruim een week na de introductie waren er al 3.000 aanvragen. De verzekeraar verwacht dat 25 procent van haar 700.000 autoverzekerden een no-claimverzekering zal afsluiten. Ook Interpolis ziet een toenemende belangstelling voor haar No-Claim Garantie. Sinds de introductie vorig jaar hebben ruim 200.000 autobezitters gebruik gemaakt van de mogelijkheid om op die manier hun no-claimkorting te beschermen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Brommer verzekering
Motorverzekering – het hoe en wat
Aansprakelijkheidsverzekering
Autoverzekering

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet