Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Obligaties

In De Dikke van Dale staat het woord obligatie als volgt omschreven; schriftelijke schuldbekentenis, met name schuldbrief van een lening van een staat, bedrijf enz., tegen een vaste rente. Na het lezen van deze uitleg zullen nog veel mensen niet weten wat een obligatie nou precies is en helemaal niet hoe de obligatiemarkt werkt. Op de volgende internetpagina's hopen wij dit voor iedereen duidelijk te maken. Zo leggen wij wat een obligatie precies is en hoe er in gehandeld wordt. Daarnaast krijg je nog nuttige tips.

Wat zijn obligaties?
De aanschaf van obligaties
Wil je obligaties aanschaffen, dan kun je terecht bij je bank of een beleggingsinstelling. Je hebt vervolgens twee keuzes: je kunt bestaande obligaties of nieuwe obligaties kopen. Voor nieuwe obligaties kun je je gedurende een beperkte periode inschrijven. Na die inschrijfperiode kun je de (bestaande) obligaties kopen op de effectenbeurs (ook via tussenpersoon). Staatsleningen worden uitgeven door The Dutch State Treasury Agency die jaarlijks een aantal primary dealers selecteert. Meer informatie: www.dutchstate.nl.

Obligaties staan bekend als relatief risicoloze beleggingen. Maar het ene bedrijf is financieel gezonder dan het andere. Check daarom hoe groot de kans dat het bedrijf waaraan je geld uitleent, failliet gaat. Om dat te beoordelen kun je letten op de ratings die door ratingbureau's (als Standard & Poor's en Moody's) worden toegekend aan banken, bedrijven en landen voor kredietwaardigheid. De ratings variŽren van AAA tot D, waarbij AAA, AA, en A voor relatief risicoloos staan. Ratings van BB of lager zijn risicovol.
Alternatieven obligaties
Mister Money TopTips

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiŽle problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?