Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Onderhandelen over spaarrente

Auteur: Mister Money Donderdag 26 juni 2008
De spaarrente staat niet bekend als onderhandelbaar, zoals bijvoorbeeld de prijs van een televisie bij een elektronicazaak. Toch komt het zo nu en dan voor wanneer je bij de bank aandringt voor een hoger rentetarief dat de bank overstag gaat.

Anadolubank en Credit Europe Bank hebben vrij recent de spaarrentes verhoogd over hun spaarrekeningen. Anadolubank heeft de rente van haar Alfa Spaarrekening van 4.55 procent naar 5.1 procent verhoogd en Credit Europe Bank biedt over haar Top-Interest Rekening een rente van 5 procent wat voorheen 4.5 procent was. Deze hogere rentetarieven gelden echter alleen voor nieuwe klanten. Als de bestaande klant niet aan de bel trekt blijven de oude rentetarieven van kracht, pas wanneer hij of zij navraag doet bij de bank zal de rente ook voor hen verhoogd worden.

De Consumentenbond heeft verschillende klachten binnen gekregen omtrent deze gang van zaken en roept alle klanten van beide banken op direct contact op te nemen met de bank. Credit Europe en Anadolubank vinden dat hun bestaande klanten met 4,5 procent rente ook niet veel te klagen hebben. “Zie de 5 procent als een leuke actie,’’ zegt Eric Schröder van Credit Europe. ,”Andere bedrijven geven navigatiesystemen weg aan nieuwe klanten, wij extra rente.’’

Uit een telefoontje naar de banken blijkt dat ze niet moeilijk doen wanneer je als bestaande klant ook van de verhoogde rente wil profiteren. Echter, het feit blijft dat je als spaarder zelf achter je rente aan moet gaan. Het loont dus om zo nu en dan je bank te bellen en naar de actuele rentetarieven te informeren.

Geheime rekeningen
Er zijn een aantal spaarrekeningen op de spaarmarkt waar niet iedereen weet van heeft. Zo is er een spaarrekening bij ABN Amro waar je kunt profiteren van 4.2 procent rente. Je moet wel een meer vermogende klant zijn en bij een adviseur aankloppen of door een adviseur benaderd worden om aanspraak te maken op een dermate hoge rente bij ABN Amro. Ook de Postbank heeft een spaarrekening die de bank in het begin bewust op de achtergrond hield. ‘’We adverteren de rekening niet voor het algemene publiek, omdat mensen aan specifieke voorwaarden moeten voldoen voor de Toprekening,’’ reageert woordvoerder Anoesjka Aspeslagh.

Conclusie
Sommige banken geven hun spaar rente tarieven niet door aan bestaande klanten of houden bepaalde spaarrekeningen op de achtergrond, maar wanneer de spaarder bij de bank aanklopt voor een hogere rente is het wel degelijk mogelijk.

Sparen tegen hoge rente en onderhandelen kunnen dus goed samen gaan.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet