Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Onderhandelingen hebben nog niet tot resultaat geleid

Auteur: Mister Money Donderdag 17 april 2008
De onderhandelingen die de Stichting Verliespolis heeft gevoerd met enkele verzekeraars over oplossingen voor consumenten met een beleggingsverzekering hebben vooralsnog niet tot resultaten geleid. Dat schrijft de Stichting in een persbericht.

Stichting Verliespolis is na 4 maart opnieuw in onderhandeling getreden met een aantal verzekeraars. De deadline die de Stichting aan de verzekeraars had gesteld is inmiddels overschreden. De Stichting heeft moeten constateren dat de posities nog steeds te ver uit elkaar liggen en elkaar op dit moment niet gaan naderen. De Stichting Verliespolis betreurt dat, omdat het de inzet was en blijft om op de kortst mogelijke termijn goede oplossingen te bereiken voor zo veel mogelijk mensen. ďBij voorkeur zonder dat jarenlange juridische procedures nodig zijn. Op deze manier wordt de Stichting echter weinig keus gelatenĒ, zo laat de Stichting weten.

Het bestuur van de Stichting Verliespolis heeft zijn advocaten gevraagd om dagvaardingen voor te gaan bereiden tegen twee grote verzekeraars, te weten Fortis en Nationale Nederlanden. In december 2007 heeft de Stichting al drie klachten ingediend tegen Delta Lloyd bij het Klachteninstituut FinanciŽle Dienstverlening (Kifid). De Stichting Verliespolis benadrukt dat deze kwestie niet alleen het probleem is van de drie genoemde verzekeraars, maar van de hele branche. De activiteiten van de Stichting zullen zich dan ook niet tot de genoemde drie beperken. Stichting Verliespolis laat verder weten nog steeds open te staan voor overleg met verzekeraars die bereid zijn over goede oplossingen te onderhandelen.

De Volkskrant schrijft dat de verkoop van woekerpolissen nog steeds geen geschiedenis is. Uit een inventarisatie van hun blijkt dat nog steeds een flink aantal financiele instellingen zich hier aan schuldig maakt. Onder andere DSB-bank, Delta Lloyd, RVS, Aegon, Rabobank, Fortis en Avero Achmea verkopen producten waarbij de kosten hoger zijn dan 2,5 procent per jaar, bij een rendement van 4 procent zo schrijft de Volkskrant.

Lees ook het artikel:
Hoe herken je een woekerpolis?

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Bespaar op je verzekeringen!
Verzekeringen niet altijd even zinvol
Wanbetalers zorg harder aangepakt
Verzekeringsmarkt moet transparanter (Deel 1)
Vijf tips voor mensen met een woekerpolis

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet