Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wist u dat een ongevallenverzekering geen overbodige luxe is?

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) zaterdag 9 november 2013
Bij een ongeval wordt snel alleen gedacht aan een auto-ongeluk. Een ongeval kan echter ook thuis of op het werk gebeuren. Er zijn verzekeringen die een uitkering geven bij een overlijden of een blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval, de ongevallenverzekering. Het zijn betaalbare verzekeringen die een goede aanvulling kunnen zijn op reeds lopende dekkingen.

Sommenverzekering
Een ongevallenverzekering is een sommenverzekering. Er wordt bij lichamelijk letsel bij de verzekerde een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd. Dit bedrag heeft geen relatie tot de werkelijke schade, maar er wordt uitgekeerd op basis van de voorwaarden. Vaak zijn deze verzekeringen erg flexibel, verzekerde bedragen kunnen gemakkelijk aangepast worden.

Ongeval
Een ongeval is een plotselinge, onverwachte, onvrijwillige en van buitenaf komende inwerkende kracht op het lichaam met blijvende invaliditeit of overlijden tot gevolg. Hierbij kan ook gedacht worden aan vergiftiging, inwendig letsel, besmetting, bevriezing, verdrinking, infecties etc.. Deze gebeurtenissen kunnen kan overal plaats vinden: thuis, in de auto, op straat of bijvoorbeeld op het werk.

Blijvende invaliditeit
Indien er sprake is van blijvende invaliditeit wordt er uitgekeerd op basis van de 'gliedertax'. Dit is een opsomming van percentages die uitgekeerd worden bij het verlies van 1 of meerdere lichaamsdelen en/of functies. Zo wordt bij het verlies van de grote teen als gevolg van een ongeval bijvoorbeeld 15% van de verzekerde som uitgekeerd en 25% bij het verlies van de duim. Bij 100% invaliditeit, kan een veelvoud van het verzekerd bedrag worden uitgekeerd.
Let op: blijvende invaliditeit heeft in eerste instantie niets te maken met arbeidsongeschiktheid.

Overlijden
Bij overlijden als gevolg van een ongeval wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Let op: een ongevallenverzekering keert niet altijd uit bij een overlijden en kan niet ter dekking van bijvoorbeeld een hypotheek dienen. Daar zijn overlijdensrisicoverzekeringen voor.

Varianten
Er zijn verzekeringen voor gezinnen en zelfstandigen, voor in- en opzittende van auto's en motoren. Ook zijn er varianten die een extra uitkering bieden bij arbeidsongeschiktheid en gemaakte medische kosten door een ongeval. De maximaal verzekerde bedragen kunnen uiteen lopen van enkele duizenden tot 10-duizenden euro's. Sommige verzekeraars bieden laagdrempelige pakketten aan.

Kort:
 • Betaalbaar, nuttig en flexibel.
 • Ongeval is een breed begrip.
 • Niet alleen in het verkeer gedekt, maar bijvoorbeeld ook thuis en op het werk.
 • Is geen arbeidsongeschiktheidsverzekering en uitkering kan 'extraatje' zijn.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet