Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Online beleggen weer goedkoper

Auteur: Annette Zeelenberg Donderdag 4 mei 2006
In de strijd om de klant zijn de banken en internetbrokers een ware prijzenslag met elkaar aangegaan. In de afgelopen twee weken hebben diverse beleggerbanken de tarieven voor online beleggen structureel verlaagd. Voor de particuliere belegger is dat alleen maar positief. Die profiteert van de fors lagere kosten voor beleggen via internet.

Online beleggen wordt in rap tempo steeds goedkoper. Zo maakte bankverzekeraar Fortis dinsdag nog bekend de tarieven voor online beleggen met onmiddellijke ingang drastisch te verlagen. De verlaging van transactiekosten loopt uiteen van vijftig procent voor Nederlandse beleggingsfondsen en tot negentig procent voor buitenlandse fondsen. Ook Robeco snoeit flink in de tarieven voor online beleggen. De vermogensbeheerder heeft sinds dinsdag alle transactiekosten voor beleggingsfondsen geschrapt.

Prijzenslag
Fortis en Robeco reageren hiermee op de prijzenslag die twee weken geleden werd ingezet door de Postbank. Die bank kondigde toen aan geen transactiekosten voor online beleggingsorders meer in rekening te brengen. Concurrent ABN Amro anticipeerde daarop door eveneens flink in de tarieven te snijden. Voor sommige transacties betalen klanten van deze bank nu de helft minder. ABN Amro probeert op deze manier de particuliere beleggers terug te winnen die de afgelopen jaren zijn uitgeweken naar de goedkopere online brokers.

Maar ook deze internetbrokers blijven niet achter in de concurrentiestrijd. Alex Beleggersbank, de grootste de grootste speler op de markt, heeft per 1 mei de tarieven voor het beleggen is opties verlaagd. En ook bij Binck Bank zijn de prijzen voor het afhandelen van transacties naar beneden bijgesteld.

Groeiende markt
Vorig jaar woedde er ook al een prijzenslag op de markt van online beleggen. De tarieven voor beurstransacties zakten toen snel naar benenden. Reden is vooral dat deze markt gestaag blijft groeien. Beleggen via internet biedt immers veel voordelen vergeleken met beleggen bij de traditionele adviseur. Van de anderhalf miljoen beleggers in Nederland handelen ruim 550.000 beleggers inmiddels hun zaken via het internet af.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet