Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Ook Europa moet een noodfonds krijgen

Auteur: Mister Money Donderdag 2 oktober 2008
Niet alleen in de Verenigde Staten wordt gesproken over een reddingsplan voor de financiŽle markt, ook Europa moet een soort reddingsplan opstellen. Minister-president Balkenende bespreekt vandaag met de Franse president Nicolas Sarkozy een plan voor een gezamenlijke Europese aanpak van de financiŽle crisis.

Er moet volgens Minister-president Balkenende een Europees noodfonds komen. Banken en verzekeraars die in de financiŽle problemen raken, moeten aanspraak kunnen maken op dit fonds. Alle lidstaten van de Europese Unie moeten volgens Balkenende geld apart houden om de noodlijdende banken te kunnen helpen. Volgens een berekening zou er zoín 350 miljard euro nodig zijn. Dit komt per lidstaat neer op een bijdrage van ongeveer 3 procent van het bruto nationaal product.

Problemen in Europa
Begin deze week werd Europa keihard met de neus op de feiten gedrukt. Ook hier verkeren financiŽle instellingen in zwaar weer. De overheden van Nederland, BelgiŽ en Luxemburg moesten 11,2 miljard in het noodlijdende Fortis steken om ervoor te zorgen dat de bank niet zou omvallen. Ook Dexia werd deze week van de ondergang gered. In totaal was er 6,4 miljard euro nodig om de bank overeind te houden.

100% garantie
De onrust op de financiŽle markt zorgde deze week voor grote paniek onder spaarders. Om de rust weer enigszins te herstellen nam de Ierse overheid drastische maatregelen. De spaartegoeden bij de grootste banken in het land zijn volledig gegarandeerd door de overheid. In een verklaring stelt de Ierse regering de ongekende stap te hebben gezet om ,Ēde financiŽle stabiliteit te bewaren''.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet