Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Ook huur- en energieschulden naar BKR

Auteur: Annette Zeelenberg Maandag 22 mei 2006
Betalingsachterstanden voor de huur- en energierekening worden in de toekomst geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Enkele ondernemingen die regelmatig last hebben van wanbetalers, hebben dat vorige week met elkaar afgesproken

Het gaat ondermeer om energiebedrijven, woningcorporaties, banken, de Thuiswinkel organisaties en de Nederlandse Vereniging van Volkskrediet. De partijen hopen met de uitgebreidere schuldenregistratie wanbetalers beter te kunnen aanpakken. Ook moet het voor mensen met problematische schulden zo moeilijker worden om een lening af te sluiten.

Nu weten kredietverstrekkers niet of iemand die een lening wil afsluiten, schulden heeft bij zijn huisbaas of energieleverancier. Ook andersom weten woningcorporaties en energiebedrijven niet of hun klanten veel schulden hebben. Door het uitwisselen van gegevens bij het BKR wordt dat wel duidelijk. De partijen kunnen zo op tijd maatregelen nemen door bijvoorbeeld iemand met schulden zijn energierekening vooruit te laten betalen.

Kanttekening
De Consumentenbond staat achter de plannen, maar vreest dat mensen zonder problematische schulden er de dupe van worden. De Bond heeft daarom een aantal eisen op tafel gelegd. Zo moeten de partijen mensen er jaarlijks op wijzen hoe ze geregistreerd staan en fouten snel natrekken. En moet er onderscheid gemaakt worden tussen schuldenaars en mensen die niet betalen omdat een dienst nog niet geleverd is.

20 miljoen kredieten
Kredieten met een looptijd langer dan drie maanden en met een bedrag tussen de Ä 500 en Ä 125.000, worden al standaard gemeld bij het BKR. Dat kan een creditcard zijn, een krediet bij een postorderbedrijf of een roodstand op de betaalrekening. Ook mensen met een GSM abonnementen kunnen bij het BKR in de boeken staan. Vorig jaar werd nog bekend dat ook hypotheekschulden naar het BKR gaan. Daar komen nu dus nog huur- en energieschulden bij.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
80 procent leent en spaart tegelijk
Onderzoek naar kosten creditcards
Gebruik van de creditcard in het buitenland
FinanciŽle opvoeding voorkomt schulden
Lenen eindelijk voordeliger

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet