Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Ook speciale hypotheek niet altijd verstrekt

Auteur: Annette Zeelenberg (ATZ Tekst) Maandag 1 oktober 2007
Wie niet bij een reguliere bank terecht kan door een variabel inkomen of een BKR-code, is genoodzaakt alternatieven te zoeken. Een specialistische geldverstrekker is zo’n alternatief. Tegen een soms flink hogere rente kan hier vaak wel een hypotheek afgesloten worden. Al worden mensen met een BKR-notering ook hier soms de deur gewezen.

Bij ELQ Hypotheken, de grootste aanbieder van speciale hypotheken in Nederland, wordt zelfs 40 procent van alle aanvragen afgewezen. “Er gelden strenge acceptatie-eisen”, zegt Nadia Fernandes van ELQ Hypotheken. “En we bekijken net als iedere andere bank of iemand wel draagkrachtig genoeg is. Want de maandlasten van de hypotheek moet iemand wel kunnen dragen”.

Ook bij aanbieder Sparq krijgt lang niet iedereen een hypotheek. Sander van Doorn, hoofd marketing bij Sparck: “Een hypotheek is bij ons maatwerk. We kijken naar wat er in het verleden is gebeurd, naar de vormen van de schulden en naar het inkomen. Aan de hand van een puntensysteem berekenen we of iemand de lasten kan dragen. Wij staan net als de reguliere banken onder toezicht van de AFM en moeten voldoen aan de zorgplicht”, zegt Van Doorn. “Bovendien zijn wij er ook niet bij gebaat als iemand de lasten niet kan betalen”.

Hypo XL, tussenpersoon van specialistische hypotheken: “Dat iedereen met een BKR-code een hypotheek zou kunnen krijgen, is zeker niet het geval. Iemand met een zware BKR-codering krijgt bij ons geen enkele hypotheek”, aldus een woordvoerder.

Forse rentes
Wie wel in aanmerking komt voor een speciale hypotheek moet rekening houden met een flinke hypotheekrente. Hoe zwaarder de codering en hoe groter het risico, hoe hoger de rente. Deze hypotheekrentes kunnen wel 4 procentpunten hoger liggen dan de reguliere rentes. Voor ‘zware gevallen’ kan de totale hypotheekrente dus uitkomen op wel 7 procent.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
BKR-code, wat doet de bank?
Speciale hypotheek wint snel terrein

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht

 • Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet