Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Op naar je eerste baan

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) dinsdag 8 januari 2013
Bij Mister Money gaat alles over geld. Hoe en waar je geld kunt lenen, al dan niet voor een huis, en hoe je gespaard geld het beste weer wegzet. Hoe je financiële zekerheid inbouwt door het afsluiten van verzekeringen en je pensioen. En hoe het zit met al dat geld dat wegstroomt naar de belastingen? Nu gaan we ook aandacht besteden aan het verdienen van geld: aandachtspunten en tips als het gaat om jouw carrière. De aanpak van je carrière heeft immers een behoorlijke invloed op je banksaldo – met name in de toekomst.

Bijbaantjes
Voor jongeren is het vaak noodzakelijk om wat bij te verdienen. Simpelweg omdat ze meer willen uitgeven dan hun ouders bereid zijn te financieren. Dus werken ze na schooltijd in een winkel, bezorgen kranten of folders, of verzinnen een andere manier om extra inkomsten te vergaren. Die bijbaantjes zijn niet alleen goed voor de portemonnee: het is ook een positief element op je CV. Aan het begin van je carrière komt het heel goed over als uit je CV blijkt dat je tijdens je schooltijd al bereid was je handen uit je mouwen te steken.

Nevenactiviteiten
Op je CV staat het ook goed als je tijdens je school- of studietijd meer hebt gedaan dan alleen maar leren en lol maken. Nevenactiviteiten die je hebt uitgevoerd, bijvoorbeeld in een commissie of bestuur van een vereniging, laten zien dat je serieus bent, belangeloos inzet toont en verantwoordelijkheden durft te nemen.

Je eerste echte baan
Als je klaar bent met school of studie is het tijd om echt je eigen geld te gaan verdienen. Dus ga je op zoek naar je eerste echte baan. Daar kun je op verschillende manieren mee omgaan. Natuurlijk is het belangrijk dat de baan leuk is en dat je er een aardig centje mee verdient. In het kader van de toekomst is het minstens zo belangrijk om te kijken naar doorgroeimogelijkheden. Kun je groeien in deze baan of zit dat er niet in? Groeien in salaris, maar zeker ook in functie-inhoud en verantwoordelijkheden. Hoe meer rek er in de baan zit, hoe minder snel het nodig is om over te stappen naar een andere werkgever als je wilt dat er voortgang zit in je carrière.

Lees ook:
Een baan zoeken

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Een baan zoeken
CV en sollicitatiebrief
Het sollicitatietraject – Sollicitatietips
Jobhoppen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken