Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Op vakantie? Reisverzekering wel nodig?

Auteur: Mister Money maandag 9 december 2013
Wie een vakantie boekt, regelt bij het reisbureau vaak ook gelijk ‘even’ een reisverzekering. Wel zo gemakkelijk. Toch kun je beter iets meer tijd steken in het uitzoeken van een reisverzekering. Want een (complete) reisverzekering heb je soms helemaal niet nodig en je betaalt al snel te veel premie.

Een gebroken been, gestolen bagage, een reddingsoperatie: de kosten ervan worden allemaal gedekt binnen een reisverzekering. Zo’n verzekering is dus in feite een verzameling van allerlei soorten verzekeringen. Daarom sluiten de meeste vakantiegangers ook een reisverzekering af. Het geeft je het gevoel van een goed verzekerde vakantie.

Dubbel verzekerd
Toch kun je je afvragen of je een reisverzekering wel bij iedere vakantie echt nodig hebt. Tussen je reisverzekering en je andere lopende verzekeringen bestaan namelijk nogal wat overlappingen. Zo is bijvoorbeeld automobilistenhulp al verzekerd via je autoverzekering of eventueel via de pechhulpdienst. Je ziektekosten worden wereldwijd volgens Nederlandse maatstaven gedekt via je zorgverzekering. En de kosten van rechtshulp krijg je ook in het buitenland vergoed door je rechtsbijstandverzekering. Voor onder meer deze zaken ben je met een reisverzekering dus dubbel verzekerd.

Uitgekleed pakket
Betekent dit dan dat je helemaal geen reisverzekering nodig hebt? Nee. Of een reisverzekering wel of niet zinvol is, is vooral afhankelijk van je reisbestemming en het risico van je activiteiten aldaar. Ook hangt die keuze af van de verzekeringen die je al hebt. Ben je goed verzekerd met je lopende verzekeringen, ga je geen avontuurlijke sporten ondernemen en neem je slechts een versleten rugzak mee? Dan is een (complete) reisverzekering niet per se noodzakelijk.

Je kunt er ook voor kiezen om een uitgekleed pakket af te sluiten. Een reisverzekering kun je bij veel verzekeraars namelijk zelf samenstellen uit verschillende modules. Kies alleen de modules die je echt nodig hebt. Op die manier ben je voldoende verzekerd en betaal je niet te veel premie.

Buitengewone kosten
Het is in ieder geval raadzaam om de buitengewone (of onvoorziene) kosten af te dekken. Want een reddingsoperatie in de bergen loopt al snel in de tienduizenden euro’s en ook de kosten van repatriëring bij ziekte of overlijden zijn flink. Met de rubriek ‘buitengewone kosten’ binnen een reisverzekering zijn die kosten in ieder geval gedekt.

Losse dekkingen
Een reisverzekering is zeker ook zinvol als je veel waardevolle spullen meeneemt. Kies dan in ieder geval voor een goede bagagedekking. Ook als je naar relatief dure landen gaat kan een reisverzekering slim zijn. De kosten van medische zorg zijn daar een stuk hoger. En via de basisverzekering krijg je medische kosten in het buitenland alleen volgens Nederlandse prijzen vergoed. Lees ook: Ziek in het buitenland, wie betaalt?

Kortom:
Bekijk voordat je een reisverzekering afsluit of je deze wel echt nodig hebt. Check bijvoorbeeld de voorwaarden van je lopende verzekeringen op overlappingen. Of kies voor een uitgekleed pakket. Neem je liever geen enkel risico? Sluit dan altijd een reisverzekering af. Zorg dan wel dat je niet te veel betaalt!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
De zin en onzin van een annuleringsverzekering
Ziek in het buitenland, wie betaalt?
Tips voor een goed verzekerde vakantie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!