Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Opinie: De beurs op z'n kop

Auteur: Anneke Ranzato Donderdag 24 januari 2008
Of op z'n gat, het is maar hoe je het formuleert. De afgelopen week is er veel commotie onder beleggers over de heftige koersdalingen op alle effectenbeurzen ter wereld. We kunnen spreken van een heuse beurskrach: de AEX heeft een flinke veer gelaten. Het jaar startte op 515, nu ligt deze index zo'n 100 punten lager. Dat is wel een kleine 20%!

Hoe zit het met u? Heeft u geld in beleggingen waar u nu slapeloze nachten van heeft? Geeft u de bank in paniek de opdracht alles te verkopen? Maakt u zich nu ernstig zorgen over uw beleggingsgerelateerde verzekeringen? Of bent u bang dat de woningmarkt dan ook wel in elkaar zal storten? Ik kan het mis hebben, maar ik denk dat er niet zo verschrikkelijk veel redenen voor zware zorgen zijn.

Het is natuurlijk vervelend als de aandelenkoersen naar beneden vliegen. Winst die je dacht te hebben is opeens vervlogen. Of je komt op verlies te staan. Toch denk ik dan: dat is het risico van beleggen. Het klinkt misschien wat dooddoenerig, maar zo is het toch? Bij beleggen neem je een risico met in ruil daarvoor de kans op een hoger rendement dan op een spaarrekening. En daar horen dit soort koersdalingen ook bij. Ik ben ervan overtuigd dat er geen probleem is, als je maar een lange adem hebt. Als je belegt met geld dat je echt niet nodig hebt. Of met geld waar je pas over 20 jaar iets mee hoeft. Waarbij je tegen die tijd eens moet gaan kijken of je niet moet gaan overstappen naar beleggingen met minder risico. Paniekverkopen is in mijn ogen het domste wat je kunt doen. Misschien is het slimmer om na een flinke koersdaling nog wat te investeren in beleggingen. Als je aankoopt tegen deze lage koers is er immers een grote kans op een behoorlijke koerswinst!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet