Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Opstalverzekering

De opstal verzekering, vaak verplicht bij het hebben van een eigen huis. Een opstal verzekering verzekert tegen schade aan de woning door bijvoorbeeld brand, storm of wateroverlast. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het afsluiten van een opstal verzekering, de voor- en nadelen alsook handige tips die je helpen bij het maken van een keuze.

Wat is een opstalverzekering?
Opstalverzekering afsluiten
De premies van opstalverzekeringen kunnen per verzekeringsmaatschappij soms flink verschillen. Het kan daarom voordelig zijn om de premies (online) te vergelijken voordat je met een verzekeraar in zee gaat.

Om voldoende verzekerd te zijn is het van belang dat je verzekeraar precies weet wat de herbouwwaarde van je woning is. Bij sommige maatschappijen mag je waarde zelf vaststellen, maar dat is een lastige klus. Schat je waarde te laag in, dan kan dat bij een grote schade vervelend uitpakken. Beter en makkelijker is het om dit te doen met behulp van de herbouwwaardemeter. Wil je de waarde exact bepalen, laat dan je woning taxeren door een erkend taxateur.

Daarnaast kom je nog voor de keuze te staan met welke dekking je de woning verzekerd. Dat kan met een standaarddekking, een extra uitgebreide dekking of allrisk. Welke dekking je kiest is helemaal afhankelijk van je eigen wensen. Heeft je huis veel ramen, dan kan een aanvullende glasverzekering zinvol zijn. Ook kan het verstandig zijn om de fundamenten van je huis te verzekeren. Deze zijn meestal niet opgenomen in de standaard opstalverzekering, terwijl het een kostbare zaak is als je een beschadigde fundering moet laten herstellen.
Alternatieven opstalverzekering
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat een ongevallenverzekering geen overbodige luxe is?
Wist u dat het eigen risico in 2014 omhoog gaat naar 360 euro?
Wist u dat het niet zeker is dat de zorgpremies komend jaar omlaag gaan?