Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Oversluiten en de fiscus
Mensen die hun hypotheek oversluiten, sluiten een geheel nieuwe hypotheek. De oude hypothecaire lening wordt in een keer aflost. Aan het oversluiten van een hypotheek zijn natuurlijk kosten verbonden. Zo krijg je wederom te maken met afsluitkosten, taxatiekosten en notariskosten. In sommige gevallen moet je aan je oude kredietverstrekker nog een boeterente betalen. Hierdoor hoeft oversluiten niet altijd aantrekkelijk te zijn.

Hypotheek oversluiten in 2014 - De hypotheekrentes zijn op dit moment erg laag. Voor huizenbezitters die enkele jaren geleden hun hypotheek tegen een hogere rente hebben afgesloten, is het daarom vaak voordelig de hypotheek over te sluiten naar een andere aanbieder. In dit artikel lees je wanneer je hypotheek oversluiten verstandig is, met welke kosten je te maken krijgt en welke regels er gelden voor oversluiten in 2014.
Hypotheek oversluiten 2013 - Je hypotheek oversluiten wil zeggen dat je met je hypotheek overstapt naar een andere bank of hypotheekverstrekker. Dit kan aantrekkelijk zijn als een andere aanbieder een hogere rente of gunstigere voorwaarden biedt voor de hypotheek. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten om te bepalen of oversluiten voor jou aantrekkelijk is of niet. Ook staan we stil bij de renteverwachtingen voor 2013.
Oversluiten 2012 - Soms kan het aantrekkelijk zijn uw hypotheek over te sluiten. Bijvoorbeeld omdat u bij een andere aanbieder een lagere rente betaald. In dit artikel lichten we toe waar je op moet letten om te bepalen of oversluiten voor jou aantrekkelijk is of niet. Ook staan we stil bij de renteverwachtingen voor 2012.
Oversluiten in 2011 - Huiseigenaren willen natuurlijk een zo laag mogelijke of acceptabele rente betalen over hun hypotheek. Door renteontwikkelingen kan het zinvol zijn om de huidige hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. In dit artikel worden kort een aantal vuistregels besproken en wordt stil gestaan bij de renteverwachting voor 2011.
Oversluiten in 2010 - Oversluiten 2010: Hypotheek oversluiten in 2010? Lees hier informatie over oversluiten van een hypotheek en de belasting.
Oversluiten 2009 - Mensen die hun hypotheek willen oversluiten, moeten rekening mee houden dat hier altijd kosten aan verbonden zijn. Hier worden puntsgewijs de meest voorkomende kosten in kaart gebracht met de nodige bijbehorende opmerkingen.
Oversluiten 2008 - Het oversluiten van een hypotheek kan in sommige gevallen heel verstandig zijn. Echter, aan oversluiten zijn ook altijd nadelen . In dit artikel vind je belangrijke informatie over het oversluiten van een hypotheek in 2008?
Oversluiten 2007 - Als de hypotheekrente laag staat besluiten veel mensen om hun hypothecaire lening te gaan oversluiten. Het oversluiten van een lening is niet altijd aan te raden. Lees hier alles over oversluiten van een lening in 2007.
Oversluiten 2006 - Ben jij van plan om binnenkort je hypothecaire lening te gaan oversluiten? Lees dan eerst even dit artikel door. Aan het oversluiten van een lening zitten namelijk tal van nadelen. Lees hier alles over oversluiten in 2006.

Tips
Oversluiten belasting
Als de hypotheek over wordt gesloten, dan wordt de oude hypotheek in zijn geheel afgelost en wordt er direct een nieuwe hypotheek gesloten. De fiscale gevolgen van oversluiten hangen af van of je huidige hypotheekschuld in box 3 of box 1 valt.
Oversluiten niet altijd zinvol
Het oversluiten van een hypotheek hoeft niet altijd voordeliger te zijn, ondanks dat de nieuwe kredietverstrekker een lagere rente biedt. Dit komt omdat de oude hypotheekverstrekker soms een boeterente in rekening mag brengen.
Fiscus en oversluiten
Belasting en oversluiten zijn nauw met elkaar verbonden. Wie zijn hypotheek oversluit kan te maken krijgen met een boeterente. De boete is (in sommige gevallen) wel fiscaal aftrekbaar. Daarnaast zijn er nog andere kosten die in aftrek mogen worden genomen.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Hypotheek oversluiten Hypotheek oversluiten
Als de hypotheekrentes aan het zakken zijn denken veel mensen dat het oversluiten van een hypotheek hen een lagere maandlast oplevert. Waar zij geen rekening mee houden i... De Aftrekmogelijkheden
Bijleenregeling en de hypotheek Bijleenregeling en de hypotheek
De bijleenregeling is een zeer complexe regeling die er voor moet zorgen dat mensen de overwaarde op hun woning gebruiken voor de financiering van hun nieuwe koophuis. In... De bijleenregeling
Een BKR hypotheek zoeken Een BKR hypotheek zoeken
Als niet bij een gewone bank terecht kan voor een hypotheek omdat je bijvoorbeeld een variabel inkomen hebt of een negatieve BKR code, maar wel de maandlasten van een hyp... BKR hypotheken


 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?