Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Paying on the edge

Auteur: Miss Money woensdag 27 april 2011
We zijn met z’n allen in Nederland het afgelopen jaar iets beter geworden in het betalen van rekeningen aan bedrijven, blijkt uit een onderzoek dat deurwaardersorganisatie GGN woensdag heeft gepubliceerd. Toch zijn we nog steeds slordig met het betalen van facturen, blijkt uit datzelfde onderzoek.

In 2010 had ruim 10 procent een betalingsachterstand. De belangrijkste oorzaak is volgens GGN eerder slordigheid dan gebrek aan geld. Ondanks dat ik zelf geen betalingsachterstand heb, kan ik mezelf dat heel goed voorstellen. Als er één spreekwoord op mij van toepassing is als het gaat om het betalen van rekeningen is dat wel: ‘Van uitstel komt afstel’.

Ik betaal al mijn rekeningen daarom meteen op de dag dat ze binnenkomen of hooguit een dag erna. Doe ik dit niet, dan belandt de envelop ergens op een stapel om vervolgens in de vergetelheid te raken. Mijn snelle betaalgedrag is dus vooral een kwestie van zelfkennis.

Opvallend is ook dat Nederlanders blijkbaar vooral laks zijn met het betalen van huur of hypotheek. Ongeveer 16 procent vergat in 2010 deze vaste lasten wel eens te betalen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Hier kan ik me dan weer heel weinig bij voorstellen. Ik kies er bij zulke belangrijke dingen altijd voor deze automatisch te laten afschrijven. Maar ook als je dat niet doet, zijn huur of hypotheekkosten toch wel erg belangrijke facturen die je naar mijn idee niet zo gemakkelijk vergeet.

Na het lezen van het onderzoek voel ik me überhaupt behoorlijk ‘saai en braaf’ in mijn betaalgedrag. ‘Paying on the edge’ is aan mij sowieso niet besteed. Ik betaal op tijd en sta ook nog eens nooit rood. Het aantal mensen dat nooit rood staat is immers groeiende, blijkt uit het onderzoek van GGN. Gelukkig ben ik qua rood staan dus nog wel een beetje hip.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet