Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Paypool: Sparen met je vrienden

Auteur: Mister Money woensdag 1 februari 2012
Wil je samen met je vrienden sparen voor een nieuwe vakantie of geld inzamelen voor een cadeau? Dan kun je natuurlijk één penningmeester aanwijzen die dan maar moet zorgen dat hij van iedereen het geld krijgt. Maar sinds kort is er ook een handig online tool om samen te sparen of geld in te zamelen. Deze tool heet Paypool, een online betaalrekening die je samen kunt beheren.

Uiteraard kan alleen de organisator geld overboeken van de gezamenlijke rekening. Maar iedereen kan erop storten en de andere deelnemers berichtjes sturen om elkaar aan te moedigen meer te sparen. Paypool is geen bank, maar handelt wel conform de strikte regels die De Nederlandsche Bank (DNB) stelt aan elektronische geldinstellingen, volgens medeoprichter Maurits van Rijckevorsel.

Als je een account aanmaakt op deze site, kun je kiezen of je gezamenlijk wilt sparen, een gezamenlijk cadeau wilt organiseren of een collecte. Als je dit gedaan vul je een streefbedrag in. Als dit bedrag is bereikt, kan de organisator het geld overboeken naar zijn eigen rekening. Wie vaak van Paypool gebruik maakt, krijgt spaarpunten die kunnen worden omgezet in contant geld.

Rente wordt er niet betaald over het spaartegoed. Dit maakt dat deze online spaartool eigenlijk vooral geschikt is voor spaardoelen op de korte termijn. Denk aan een reis, huwelijkscadeau of een afdelingspot met collega’s voor verjaardagscadeaus of uitjes. Als je langere tijd gaat sparen, kun je beter een spaarrekening openen. Je krijgt dan altijd nog rente over het spaartegoed, waardoor het vanzelf groeit. Het kost misschien wel iets meer moeite, maar met die rente erbij komt het gezamenlijke spaardoel dan natuurlijk wel sneller dichterbij.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet