Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Pensioen checken gebeurt steeds minder

Auteur: Mister Money dinsdag 9 juli 2013
Steeds minder Nederlanders controleren de hoogte van hun opgebouwde pensioen. Afgelopen jaar daalde het aantal mensen dat het pensioenregister raadpleegde namelijk met 27 procent, van ruim drie miljoen naar 2,2 miljoen. Ondanks de afnemende dekkingsgraden, de toenemende AOW-leeftijd en de beperking van de pensioenopbouw lijkt de interesse in het pensioen dus af te nemen.

De daling komt volgens Wende Eelsing, woordvoerder van het pensioenregister, echter vooral doordat er in 2011 een piek was na de lancering van de site. In het begin van 2013 stijgt het aantal mensen dat hun pensioenoverzicht raadpleegt weer, zo stelt Eelsing. In het eerste kwartaal van 2012 waren dit er zo’n 210.000 per maand, terwijl de teller een jaar later op 230.000 per maand staat.

Pensioen controleren, hoe doe ik dat?

Ieder Nederlander kan de hoogte van zijn opgebouwde pensioen opvragen op mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze site vind je het opgebouwde pensioenrecht via werkgevers en hoeveel dit waarschijnlijk gaat opleveren op het moment dat je met pensioen gaat. Daarnaast geeft het overzicht de verwachte AOW-uitkering weer. Zo kun je precies zien hoeveel pensioen er is opgebouwd in de eerste (overheidspensioen) en tweede pijler (werknemerspensioen).

Om op mijnpensioenoverzicht.nl in te loggen, dien je de persoonlijke DigiD-code bij de hand te hebben. Houd er rekening mee dat het overzicht niet het zelf gespaarde bedrag voor je pensioen laat zien. Spaar je dus zelf op een lijfrente spaarrekening of op een bankspaarrekening voor een aanvullend pensioen? Dan worden deze bedragen niet in het overzicht getoond. Voor een compleet overzicht is het echter wel verstandig om deze bedragen bij de bank op te vragen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zou je wel ANW krijgen als jouw partner komt te overlijden?
Meer korting op pensioenen bij grootste fondsen
Vrouwen krijgen lager pensioen
Gepensioneerden leveren in door simpeler loonstrookje
Korting pensioenfondsen voor miljoenen mensen

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom