Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Persoonlijke lening

Op deze site vind je alle belangrijke informatie over de persoonlijke lening. Wat zijn de voor- en nadelen van de persoonlijke lening en waar kan ik een persoonlijke lening afsluiten? MisterMoney beantwoord al je vragen en geeft je advies over de persoonlijke lening. Vergelijk de persoonlijke lening met andere leningen en kijk wat het beste bij je past en hoe je goedkoop uit bent.

Informatie persoonlijke lening
Afsluiten persoonlijke lening
Het kan voorkomen dat je met spoed wat extra geld nodig hebt. Je kan er dan voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Een persoonlijke lening wordt meestal afgesloten als je een groter geldbedrag in één keer nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een duurzaam product als een auto.

Het leenbedrag kun je afstemmen op de prijs en de looptijd op de levensduur van het aan te schaffen product. Binnen een vast gestelde looptijd met een vaste rente wordt er maandelijks geld en rente afgelost.

Je kunt een persoonlijke lening afsluiten bij je eigen bank. Ook een intermediair kan je helpen zoeken naar een goede persoonlijke lening. Een intermediair is een onafhankelijk tussenpersoon die tussen verschillende geldverstrekkers en jezelf bemiddelt en zodoende de gunstigste voorwaarden voor je kan verzorgen.
De rentevergoeding die voor een persoonlijke lening in rekening wordt gebracht is (meestal) hoger dan die bij een hypotheek (wegens het ontbreken van hypothecaire zekerheid) en ook iets hoger dan bij een doorlopend krediet (wegens het renterisico).

Persoonlijke leningen bevatten meestal een "ingebouwde" dekking tegen het overlijdensrisico. Indien de kredietnemer overlijdt, dan wordt diens schuld (soms: tot een bepaald maximumbedrag) kwijtgescholden. Tegen een kleine rente-korting kan deze ook worden verwijderd.
Het is van belang dat je vooraf weet hoeveel je nodig hebt en hoeveel je maandelijks na de uitgave kunt aflossen. Zo voorkom je dat je téveel leent en in de problemen raakt. Veel online geldverstrekkers hebben een module die kan berekenen hoeveel geld je maximaal kunt lenen. Laat je altijd goed voorlichten, zo kom je niet voor verassingen te staan.
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier alle kredietverstrekkers
Vergelijk leningen   
 
Wist u dat 80 procent van de Nederlanders tegelijk spaart en leent?
Wist u dat de kosten voor creditcardbetalingen hoog zijn?
Wist u dat steeds meer mensen betalingsachterstand hebben?
Wist u dat veel mensen met schulden onder het bestaansminimum terechtkomen?
Wist u dat steeds meer mensen in de schuldsanering terecht komen?