Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Pinnen tijdens je vakantie

Auteur: Mister Money woensdag 31 juli 2013
Het zal je maar gebeuren: sta je lekker in je korte broek en flipflops bij een pinautomaat op je tropische vakantiebestemming en dan komt er ineens geen geld uit de automaat. Sinds dit voorjaar hebben alle grootbanken in Nederland (SNS Bank, ING, ABN AMRO en Rabobank) de betaalpassen standaard geblokkeerd voor pinnen buiten Europa. Hierdoor kun je tijdens je vakantie voor onaangename verrassingen komen te staan.

Vergeet dus vooral niet voordat je vertrekt naar je vakantiebestemming buiten Europa de werelddekking voor je pinpas te activeren bij de bank. Bij de meeste banken kun je dit eenvoudig online doen via je internetbankierenomgeving. Mocht je het onverhoopt toch vergeten zijn en kom je er tijdens je vakantie pas achter dat je niet kunt pinnen? Dan kun je het beste telefonisch contact opnemen met de bank. Zij zullen je dan enkele controlevragen stellen en vervolgens kunnen zij de pinpas voor je activeren. Let op: De werelddekking activeren kan bij sommige banken tot wel 24 uur duren. Dit wil dus niet zeggen dat je altijd direct weer kunt pinnen.

Neem je geld op of doe je een pinbetaling in een land buiten de Eurozone? Dan komen hier kosten bij kijken. De meeste banken brengen een vast bedrag plus een eventueel percentage per transactie in rekening. Het is dus meestal niet verstandig om steeds hele kleine bedragen te pinnen.

Tip! Bankieren jij en je partner bij verschillende banken? Controleer dan van te voren bij welke bank pinnen in het buitenland het goedkoopst is. Je kunt dat afspreken dat je tijdens de reis alleen van die rekening pint en dat de andere partner zijn deel van de kosten vooraf of na de vakantie overmaakt.

Behalve je pinpas activeren voor je op vakantie gaat, is het ook verstandig om van te voren te controleren of er voldoende pinautomaten aanwezig zijn op je vakantiebestemming. In sommige landen is het bijvoorbeeld nauwelijks mogelijk om te pinnen. In dat geval moet je dus voldoende contant geld meenemen.

Besluit je veel contant geld mee te nemen? Dan is het vaak ook verstandig om bij je reisverzekering een extra dekking voor contant geld af te sluiten. Geld is namelijk niet standaard meeverzekerd bij je reisverzekering. Daarom kun je je via een aanvullende dekking hiervoor bijverzekeren. Let op: bij de aanvullende dekking geldt altijd een maximum bedrag. Neem je meer contant geld mee? Dan is dit niet verzekerd.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet