Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Postbank wordt ING – wat verandert er?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Dinsdag 13 jauari 2009
De geldautomaten en de eerste commercials maken het meer dan duidelijk: de blauwe Postbank-leeuw gaat écht verdwijnen. Langzaam verandert het oude vertrouwde Giroblauw in ING-oranje. Wat gaat er naast de naam en de kleur nu precies allemaal veranderen? Worden girorekeningnummers vervangen door 9-cijferige banknummers? Moet de hypotheek overgesloten worden of veranderen de voorwaarden? En hoe zit het met de garantie op je spaargeld?

Girorekening
Eigenlijk verandert er niet zo verschrikkelijk veel buiten uiterlijke zaken. De bestaande Postbankrekeningen houden hetzelfde nummer: je hoeft dus niet te gaan wennen aan een ander rekeningnummer. Ook Internetbankieren blijft op dezelfde manier gaan, alleen heet de site straks MijnING in plaats van MijnPostbank. Gebruikersnaam en wachtwoord blijven gelijk, net als de werkwijze met de TAN-codes. Dit is wel een verandering voor de ING klanten: zij gaan ook over op het systeem van TAN-codes in plaats van de calculator.

Chippen
Postbank-klanten konden gebruik maken van een losse Chippas. Deze komt te vervallen: in de nieuwe betaalpassen is een chipknip opgenomen. Het kan best even duren voordat je de nieuwe Betaalpas ontvangt, aangezien ING natuurlijk nogal wat nieuwe passen moet aanmaken (zo’n 8 miljoen). Het saldo dat je op de Chippas hebt staan kun je gewoon opmaken – ook als je de nieuwe pas met Chipknip inmiddels ontvangen hebt.

Hypotheek
Aan de hypotheek die je hebt bij Postbank verandert ook niets. De voorwaarden blijven zoals ze waren. Alleen de communicatie verandert: post over je hypotheek krijg je in het vervolg van ING Hypotheken.

Sparen
Het grootste aandachtspunt bij de fusie zit vooralsnog in het sparen. Doordat Postbank en ING juridisch één worden zal er nog maar één bankvergunning zijn. Dat betekent dat voor de gelden die in totaal bij ING (voormalig Postbank + voormalig ING) worden aangehouden de depositogarantieregeling eenmaal van toepassing is. Binnen de tijdelijk verhoogde regeling dus een garantie tot € 100.000 per persoon, voor gezamenlijke rekeningen in totaal € 200.000. Heb je meer spaargelden bij Postbank en ING samen staan? Als je wilt dat alles onder de garantieregeling valt doe je er verstandig aan een deel naar een andere financiële instelling over te boeken. Het precieze moment van de juridische samenvoeging is nog niet bekend: als het zover is zal dit uitgebreid gecommuniceerd worden.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet