Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Premie besparen met preventie

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag 23 april 2009
Je wenst het niemand toe: een forse brand waardoor je woning in de as wordt gelegd. Of een inbraak waarbij het hele huis overhoop en leeg gehaald wordt. Dat soort gebeurtenissen leveren niet alleen een enorme financiŽle schadepost op, maar ook een hoop rompslomp en bij velen ook emotionele problemen.

De financiŽle schade, daar kun je een verzekering voor afsluiten. Vrijwel iedereen heeft dan ook wel een inboedelverzekering en woningeigenaren zijn door de hypotheekverstrekker verplicht om een opstalverzekering te hebben. Logisch: het huis is het onderpand waar de bank de zekerheid aan ontleent dat het uitgeleende bedrag terugkomt. Als dat onderpand in vlammen opgaat heeft de bank niets meer om op terug te vallen.

De rompslomp en emotionele schade zijn niet verzekerbaar, daar moet je dan maar gewoon mee omgaan. Dus ook al is de financiŽle schade misschien super afgedekt, we hebben liever dat er geen brand ontstaat en dat niemand zo brutaal is om ongewenst ons huis binnen te komen. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor preventie. Ze plaatsen een alarmsysteem en rookmelders in de woning. Zorgen voor goed hang- en sluitwerk waardoor het veel lastiger wordt om in te breken.

Preventie werkt. Vaak wordt schade voorkomen en als er toch iets gebeurt, dan zijn de gevolgen kleiner. Door een alarmmelding is de brandweer of politie snel ter plaatse. Een inbreker sprint weg als er een sirene begint te loeien. Met een brandblusser kan uitbreiding van het vuur voorkomen worden.

Niet alleen voor jezelf is preventie erg goed, de verzekeringsmaatschappijen zijn er ook enthousiast over. Logisch: door de juiste preventiemaatregelen ontstaan er veel minder schades en zijn de bedragen per schade lager. Dat is goed voor de cijfers van de verzekeraar. Ze zijn dan ook vaak bereid om je een korting te geven op je premie als je goede preventiemaatregelen hebt genomen. Vaak krijg je premiekorting bij het tonen van een Keurmerk Veilig Wonen van de politie of een Borgcertificaat van elektronische beveiliging. Sommige verzekeraars gaan verder en geven ook al een korting als je op iedere verdieping een rookmelder hebt, of een brandblusser en een branddeken.

De kortingen en voorwaarden verschillen per verzekeraar. Het heeft dan ook zeker zin om de mogelijkheden bij jouw verzekeraar eens na te gaan. Misschien heb je al het nodige gedaan preventie en kun je zonder verdere investering korting krijgen. Of levert de benodigde investering zoveel premiekorting op dat je nieuwe preventiezaken kunt gaan regelen. Door de verschillen tussen verzekeringsmaatschappijen kan het zelfs zo zijn dat het zinvol is om over te stappen naar een ander.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 



Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Bespaar op je verzekeringen!
Verzekeringen niet altijd even zinvol
Wanbetalers zorg harder aangepakt
Verzekeringsmarkt moet transparanter (Deel 1)
Vijf tips voor mensen met een woekerpolis

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet