Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Prijzen vliegtickets enorm gestegen

Auteur: Mister Money Donderdag 14 augustus 2008
In een jaar tijd zijn de prijzen van vliegtickets fors gestegen. Uit de top 5 van de meest gestegen prijzen die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandelijks naar buiten brengt, is gebleken dat de consument momenteel 25,4 procent meer betaalt voor een ticket in vergelijking met vorig jaar.

Volgens CBS-econoom Michiel Vergeer kan de stijging voor een groot deel worden toegeschreven aan de gestegen brandstofprijzen die door luchtvaartmaatschappijen gedeeltelijk worden doorberekend. De vliegtaks die per 1 juli is ingevoerd doet daar nog een schepje bovenop.

Realiteit
Een woordvoerster van KLM zegt niet blij te zijn met de enorme prijsstijging, maar dat het wel realiteit is in deze markt. Luchtvaartmaatschappijen kunnen niet anders dan de gestegen brandstofkosten deels doorberekenen aan de consument. De maatschappij verhoogde de afgelopen maanden keer op keer de brandstoftoeslag. De laatste verhoging was op 10 juli en de laatste keer dat de toeslag werd verlaagd dateert van augustus vorig jaar.

Prijsopbouw
De prijs van een ticket is opgebouwd uit verschillende kosten en toeslagen. Naast de ticketprijs, de brandstoftoeslag en reserveringskosten, moet er ticketbelasting (ook wel vliegtaks genoemd) worden betaald, die afhankelijk van de bestemming 11, 25 of 45 euro bedraagt. Verder moet er nog passagiersservicetoeslag, veiligheidstoeslag en geluidsisolatietoeslag worden betaald. Op 1 november van dit jaar staat een verhoging van de veiligheidstoeslag gepland.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet