Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Prinsjesdag 2008

Auteur: Mister Money Woensdag 3 september 2008
Prinsjesdag is een jaarlijks terugkerend evenement dat traditioneel op de derde dinsdag van september gehouden wordt. Dit jaar valt Prinsjesdag op dinsdag 16 september. Op Prinsjesdag leest de Koningin in de Ridderzaal de troonrede voor. Namens de regering verwoordt Hare Majesteit de beleidsvoornemens voor het komende jaar.

Prinsjesdag hangt aan elkaar van de tradities. Zo begint de troonrede ieder jaar met dezelfde woorden: ďLeden van de Staten-GeneraalĒ, wordt de gouden koets weer ten tonele gebracht en start de Koningin om exact 13.15 uur met het voorlezen van de troonrede.

De troonrede is de officiŽle opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal. De troonrede wordt overigens niet door Hare Majesteit geschreven, maar door de ministers. Iedere minister schrijft over zijn of haar departement met de opzet er een begrijpelijk en aansprekend verhaal van te maken.

Miljoenennota
De minister van FinanciŽn Wouter Bos biedt namens het kabinet de Rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan. De stukken zitten het befaamde koffertje. De begrotingen van alle ministeries zijn verzameld in de Rijksbegroting. In de Rijksbegroting staan slechts de plannen van het kabinet. De wetsvoorstellen moeten nog door de Eerste en Tweede Kamer worden goedgekeurd voordat de plannen daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

De Miljoenennota is een toelichting op de Rijksbegroting. In de Miljoenennota worden de belangrijkste ideeŽn en keuzes van het kabinet uitgelegd. De minister van FinanciŽn licht tevens de economische, financiŽle situatie en de verwachtingen van Nederland toe. Het is de bedoeling dat de Rijksbegroting pas op Prinsjesdag bekend wordt gemaakt. De laatste jaren lekten de stukken echter voortijdig uit.

De komende weken zal Mister Money regelmatig berichten schrijven over Prinsjesdag 2008.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet