Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Prinsjesdag 2009: miljoenennota deels uitgelekt

Auteur: Mister Money Vrijdag 11 september 2009
Komende dinsdag is het weer Prinsjesdag. De dag waarop de plannen van het kabinet voor het komende jaar officieel gepresenteerd worden. Traditiegetrouw zijn ook dit jaar weer een aantal zaken uit de begroting uitgelekt. Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten.

De komende jaren gaan we er niet allemaal op achteruit, zo meldt de NOS die al inzage heeft gehad in de stukken. De laagste inkomens leveren niet in, maar ze krijgen er ook niets bij. De hogere inkomensgroepen zijn volgens de plannen van het kabinet relatief het slechtst af. De gemiddelde Nederlander gaat er volgend jaar een kwart procent in koopkracht op achteruit.

Eerder dit jaar kondigde het kabinet aan dat er het komend jaar 1,8 miljard euro bezuinigd moet worden. Waarschijnlijk zullen er geen extra bezuinigen komen. Als voorwaarde hiervoor stelt het kabinet dat de economie niet verder achteruit gaat dan 0,5 procent. Mocht dit wel gebeuren, dan volgen alsnog extra bezuinigingen.

Begrotingstekort
Het begrotingstekort is door de crisis op de financiŽle markten verder gegroeid. Om dit tekort op termijn terug te dringen, zijn in de toekomst wel extra bezuinigingen nodig. Volgens berichten in de media krijgen topambtenaren tot volgend jaar zomer de tijd om daarvoor voorstellen te doen.

Er is ook positief nieuws te melden. Naar verwachting valt het begrotingstekort in 2010 lager uit dan verwacht was. Eerder werd uitgegaan van een tekort van 6,7 procent, nu is de verwachting 6,3 procent. Daarnaast is er ook minder goed nieuws. Het kabinet denkt dat de werkloosheid oploopt tot 615.000 in 2010. Dat zijn meer werklozen dan eerder gedacht werd.

Embargo
De partijen in de Eerste en Tweede Kamer ontvingen vrijdagmiddag onder embargo de begroting voor 2010. De media, die voorgaande jaren ook de stukken onder embargo kreeg, werd dit jaar voor het eerst overgeslagen. Ondanks deze maatregel lekten ook dit jaar weer een aantal plannen uit.

Lees ook:
Prinsjesdag 2009: AOW hard aangepakt

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet