Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Problemen met lenen door BKR?

Auteur: Mister Money donderdag 20 december 2012
Stel, je wilt samen met je partner een caravan gaan kopen. Maar jullie financieringsaanvraag wordt afgewezen omdat je bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) geregistreerd blijkt te staan. De afwijzing komt als een complete verrassing. Hoe kan dat?

Miljoenen Nederlanders staan geregistreerd bij het BKR in Tiel omdat ze een lening, een roodstand of een creditcard hebben. Voor de meeste van hen levert die BKR-registratie geen enkel probleem op. Je wordt namelijk ook geregistreerd als je géén betalingsproblemen hebt. Maar voor enkelen kan het wel lastig of zelfs onmogelijk zijn om een krediet of een hypotheek af te sluiten. Deze mensen staan namelijk gemarkeerd als wanbetaler en hebben van het BKR een zogenaamde achterstandscode bij hun naam gekregen. Zo wordt voorkomen dat iemand meer leent dan hij of zij zich kan veroorloven.

Wanbetaler of niet?
Probleem is echter dat niet iedereen weet heeft van deze achterstandscode. Als je ooit een rekening twee maanden te laat betaald hebt, of misschien het saldo op je bankrekening niet hebt aangevuld, heb je van het BKR al zo’n A-code gekregen. Oók als je de betalingsachterstand al lang hebt ingelopen! Alleen als door inlossing het krediet wordt beëindigd, komt er een H-code (van herstel) achter je naam te staan. Loopt het krediet door, dan blijft de achterstandscodering tot vijf jaar ná aflossing nog in het register staan. Deze achterstandscode kan je dus jarenlang blijven achtervolgen. Waardoor het kan gebeuren dat iemand die tijdens zijn studententijd betalingsproblemen heeft gehad, maar nu een prima baan heeft, toch geen financiering voor een nieuwe auto kan krijgen of zelfs geen huis kan kopen.

Administratieve fouten
Een negatieve BKR-codering kan ook geheel onterecht zijn. Bijvoorbeeld door een administratieve fout van de geldverstrekker of het telecombedrijf. Volgens de Consumentenbond komt dat regelmatig voor. Ook als een product of dienst te laat geleverd werd en je daardoor te laat betaalde, kun je voor jaren aan een A-code vastzitten.

Onjuistheden opsporen
Om gênante vertoningen of teleurstellingen bij de autodealer of hypotheekverstrekker te voorkomen, kun je een overzicht opvragen van je gegevens zoals die bij het BRK geregistreerd staan. Dat kan bij het BKR of bij iedere willekeurige bank. Op die manier kun je ook fouten opsporen. Blijken je gegevens onjuist te zijn? Dan kun je een verzoek tot correctie indienen of een klacht indienen bij de Geschillencommissie van het BKR.


74 reacties verbergen

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 


Reacties:

Naam: Harry
Bericht: vertel ook eens hoe we er weer vanaf kunnen komen!!!!  
We kunnen nu nergens aan een lening komen door die rotterige BKR, en toch moeten we een andere auto

Naam: lovelygirl
Bericht: Ik heb zelf ook een code geheel onterecht wat kan ik hier dan aan doen want ik ben inmiddels wel met een nieuw leven begonnen en dat ding zit me gigantich dwars

Naam: Hella
Bericht: Harry, hoe wil jij een andere auto financiëren als je bij anderen forse achterstanden hebt?

Naam: MisterMoney
Bericht: Het kan voorkomen dat mensen die hun financiële zaken keurig op orde hebben nog steeds last hebben van een achterstandscodering uit het verleden. Deze codering blijft tot vijf jaar na aflossing van het krediet vermeld staan. Daar is weinig aan te doen. Wel probeert de Consumentenbond de ‘bewaartermijn’ voor de achterstandcodering te verkorten van vijf naar twee jaar. Dus wie weet…

Naam: laapie
Bericht: ja je woor er toch niet goed van en dan zijn er nog van de banken die dan zegen bkr geen probleem naar dat is niet waar je woor er toch ziek van als je niet geholpen kan worden als je in de strond zit

Naam: Geer
Bericht: Je betaald jaren keurig je aflossing en dan kom je in een dip terecht ivm een ongelukje tijdens je werk. Geen of minder inkomsten.  
Maar na een korte tijd kun je de achterstand wegwerken en weer normaal aflossen. Dit doe je nu alweer een jaar.  
Toch wil nu niemand meer geld aan je lenen.  
In 4 jaar tijd 20.000 euro afgelost. En we hebben nog 4000 te gaan. Maar we betalen al die jaren 450 euro in de maand. Nu blijkt het veel goedkoper te kunnen en hebben we bij anderen een aanvraag gedaan om die restant over te nemen. Maar niemand wil omdat we die betalingsdip hebben gehad.  
Het is toch niet eerlijk dat men alleen naar het verleden kijkt? Er is toch ook een toekomst? Een tweedekans zeg maar...........

Naam: ron
Bericht: het beste is natuurlijk om eerste te sparen en dan pas te kopen. Bovendien vind ik dat je veel te gemakkelijk een lening kan krijgen. De banken of leningverstrekker zouden beter moeten weten en aan de hand van het inkomen pas beoordelen of men wel de maadbedragen kan terugbetalen.  
Ook zou op het moment dat er een melding komt bij het BKR de mensen hierover schriftelijk op de hoogte stellen van het hoe en waarom, zodat men daarop kan reageren.

Naam: Chris
Bericht: mijn eind datum van code 2 (ziekte van mijn vrouw,inmiddels gestorven) heeft als eind datum 11-4-1996 maar de betr.Bank wil absoluut niet mee werken,(Ohra)en zegt dat code 2 nog moet blijven staan tot 2008.Maar ik kan toch bij de Ohra mijn dossier opvragen,wie weet dit.groeten Chris

Naam: Rosa
Bericht: ik en mijn man hebben heel veel te verduren gehad. we willen alles afsluiten en een nieuwe start maken, maar we kunnen nergens lenen met onze bkr regestratie. ik weet niet waar ik zoeken moet.

Naam: peter
Bericht: ja ik ben ook de dupe ik werk al 28 jaar nooit wat gehad maar omdat ik het ene gat naar andre gat moest vullen ben nu te klos door die zogenaamde bkr in tiel ook wij willen een huis kopen en omdat ik 45 ben zit wel een beetje haast achter. groetjes peet

Naam: C.E.Cairo
Bericht: Ik heb jaren geleden mijn handtekening gezet voor het kopen van een auto door mijn man.Doordat er iets fout ging bij het repareren van zijn auto en de lease maatschappij de gemaakte reparatie schulden niet wilde betalen zij van het geld dat hij elke maand betaalde de reparatie betaalden. Zo wilde het dat hij dan een achterstand kreeg met betalen van de auto.Dit kwam voor de rechter en hij moest maandelijks aflossen maar de auto werd in beslag genomen.Hij kreeg te horen dat hij als hij 750 euro betaalde als restant betaling,terwijl het meer was hij dan geen codering meer zou hebben bij het BKR,daar zou het bedrijf dus voor zorgen.Zogezegd zo gedaan.Hij betaalde het restant van 750 euro maar onze naam werd niet gerektificeerd bij de BKR.  
Door deze aanschrijving bij de BKR kan ik mijn eigen bedrijf niet beginnen ik kan nergens voor een lening niet eens een kredietkaart kan ik krijgen.  
Ik ben nu 43 ik heb de hoop om een bedrijf te beginnen allang opgegeven.  
Ik wilde toch mijn verhaal doen omdat wij na zoveel keer brieven te hebben geschreven toch denken dat er misschien hoop is om eruit worden gehaald.  
Kunt u ons altublieft helpen dit toch recht te trekken.  
Met vriendelijke groet,  
C.E.Cairo

Naam: Trudie
Bericht: Ik begrijp heel goed dat mensen beschermt moeten worden.  
En ik begrijp ook heel goed dat banken etc zich willen indekken.  
Maar het is wel zo dat veel mensen door een bkr registratie onnodige problemen krijgen.  
Je kunt immers door omstandigheden met een bkr registratie te maken krijgen zonder dat je een wanbetaler bent?  
Je hele leven netjes aan je verplichtingen voldaan en dan ineens.................  
Er zijn mensen die altijd problemen hebben met aflossen, er zijn ook mensen die éénmalig een probleem hebben met een aflossen.  
Beiden bkr registratie.  
Zou het niet beter zijn om de altijd wanbetalers te scheiden van de soms wanbetalers? Zodat die laatste groep wel een lening kan krijgen?  

Naam: Alex
Bericht: Tweelingen kunnen ze niet uit elkaarhouden ,ondanks totaal verschillende woonadressen en voornamen,  
 
Over privacy en zorgvuldigheid gesproken

Naam: Nick
Bericht: Ik probeer een lening af te sluiten maar omdat ik 18 jaar ben zonder BKR verleden krijg ik hem niet is dat dan niet raar???  
Ik vindt van wel

Naam: ahg fiala
Bericht: Ik heb de bkr er opmerkzaam op gemaakt dat de noteringen onterecht zijn maar doen daar niets mee.Krijg niet eens een reactie.

Naam: ronald
Bericht: Momenteel moet je € 4,50 betalen om te weten of je geregistreerd staat en welke code er aan je vast zit. Belachelijk. Ik vind dat de geregistreerde RECHT heeft om te weten of hij of zij geregistreerd staat. Diegene die voor deze registratie gezorgd heeft moet ook zorgen voor de kosten van deze kennisgeving van registratie aan geregistreerde. Veel mensen weten niet eens of ze geregistreerd zijn.

Naam: ahg fiala
Bericht: Ik zou graag gebruik maken van de geschillen commissie,zou u mij daar het adres van kunnen bezorgen.  
Vriendelije groeten en hartelijk bedankt.

Naam: mirande
Bericht: ben er bijna 10 jaar vanaf, en wilde laats een telefoon halen bij Telfort, alles was geregeld, maar toen kreeg ik te horen in een volle winkel dat er een "probleem " was en dat de koop niet door kon gaan. Dan sta je echt voor schut, en mn dochter moest bijna huilen, dus de administratie van BKR in Tiel loopt wel wat langer door dan 5 jaar. Echt niet leuk, zeker als je een uitkering hebt en een ex die geen allimentatie wilt betalen, hij zegt: ik heb t niet, en als hij t had, dan gaat t nog eens doodleuk naar Sociale zaken, omdat ik geen werk heb doordat ik 10 chronische ziektes heb, daar hebben mijn kinderen en ik echt niet om gevraagd,

Naam: MisterMoney
Bericht: Beste ahg fiala,  
 
Met betrekking tot de geschillencommissie het volgende, dit staat er op de site van het BKR "Wilt u meer weten over hoe u een klacht kunt indienen? Bel dan met onze afdeling Inlichtingen & Inzage. Op werkdagen is deze bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via 0900 - 257 84 35 of 0900 - BKRTIEL (€ 0,15 per minuut). Of schrijf naar BKR, afdeling Inlichtingen & Inzage, postbus 6080, 4000 HB Tiel."  
 
Hopelijk dat dit u verder kan helpen.

Naam: anoniem
Bericht: ik sta geregistreed bij tiel en wil toch geld lenen kan dat ergens in verleden schulden gemaakt nu alles goed eigen baas dus waar o waar kan dat

Naam: jose
Bericht: Ik heb ooit 1 keer de otto vergeten te betalen,daardoor heb ik nu 5 jaar een boete voor die ene keer ,kan ik nu mijn leven niet meer opbouwen.  
degene die altijd alles telaat betalen ok,die vragen het zelf,maar om die ene keer 5 jaar lang te moeten boeten en om een bedrag van 100 euro dat is gewoon weg belachelijk.  
een crimineel komt er makkelijker van af.

Naam: le
Bericht: hallo  
ik ben gescheiden en daarmee heb ik een schuld van mijn ex meegekregen en betaal deze netjes en zij betaald ook af maar nu komt er iemand dat ik ook haar schuld moet betalen en ik kan geen kant op omdat ik een lening wil afsluiten kan dat niet ivm dat mijn ex voor deze situatie heeft gezorgd dat ik nergens een lening kan krijgen wie kan mij hier mee helpen  
groetjes jan  

Naam: anoniem
Bericht: wie kan mij 3000 euro lenen ik betaal in 8 x af met rente

Naam: BAKKER
Bericht: BKR-A2

Naam: Ricarlos
Bericht: ik heb met spoed geld en dus wil een lening aanvragen ma word telken afgewezen omdat ik een bkr codering hed! wie kan mij helpen waar ik wel kan lenen en snel ?

Naam: elly
Bericht: weet je wat frustrerend is als je een tweede hypotheek afsluit voor je huis, nu een lening nodig hebt voor een auto en het niet krijgen omdat je geregistreerd staat,altijd netjes betaald en geen achterstanden maar weleen tweede hypotheek van 35000 je omt nergens aan de bak!!!!!

Naam: elly
Bericht: en iedere keer als je denkt dat je een offerte krijgt, de papieren opstuurt en dan later te horen krijgt dat ze toch zitten met die 2e hypotheek, dus zo gunstig is het allemaal niet een tweede hypotheek.

Naam: henk
Bericht: wij willen op nieuw beginnen na de dood van ons zoontje van 5 maar kunnen nergens terecht voor een lening omdat we staan geregistreerd bij bkr de schuld is al afgelost maar bkr blijft staan  
help help help help

Naam: Mister Money
Bericht: Ten eerste nog gecondoleerd met het verlies van uw zoontje.  
Helaas kan ik u niet verder helpen met uw vraag. Ik kan u alleen adviseren om bij verschillende banken een aanvraag voor een lening in te dienen omdat uw schuld inmiddels is afgelost. Wellicht willen zij u toch een lening aanbieden.  

Naam: lin
Bericht: hoe kan het dat mijn dochter geen lening kan krijgen zij is 18 jaar werk maar omdat ik bij bkr staat kan zij geen lening krijgen dat is toch raar wat heeft zij met mij te maken

Naam: sonja
Bericht: Mijn gaat het juist om dat je kan lenen om alles in een keer te betalen en dat je dus èen instantie moet betalen.Daardoor is er zoveel armoe de mensen hebben zoveel instanties die ze moeten betalen en iedere keer bij een kennis leent om terug te betalen en zo gaat er het maar door.  

Naam: Pepijn
Bericht: Ook ik heb een negatieve codering bij het BKR dankzij een telecom aanbieder. Ben er nu achter dat deze A2 geheel onterrecht is. Nu ben ik al 6 weken bezig om deze te laten herstellen. Ik heb al wel 10 mails aan de telecom aanbieder gestuurd met bewijzen en de regels van het toepassen van coderingen. En een brief aan het BKR om deze registratie weg te krijgen. Volgende week verlopen de ontbindende voorwaarden van ons droomhuis. Maar ik krijg alleen antwoorden als: Wij kunnen u niet verder helpen wij blijven bij ons standpunt etc etc etc tegen een BKR codering is bijna niet op te boksen. Zolang degene die de codering heeft toegekend niet mee wil werken kom je nergens.  
Ik blijf het belachelijk vinden dat je gegevens worden geregistreerd zonder dat je daarvan op de hoogte wordt gesteld. Het zou toch minimaal zo moeten zijn dat het BKR zodra men een negatieve codering registreert de geregistreerde schriftelijk op de hoogte steld? Het is toch van de gekke dat je je eigen gegevens tegen Betaling!!! op kan vragen. Ook het tempo waar men bij het BKR reageerd mag best iets omhoog. Zij weten toch ook wel dat je voor het afsluiten van een hypotheek oid geen half jaar de tijd hebt. en als ze dan zeggen "het is druk" dan hebben ze gewoon te weinig personeel. De geschillen commisie komt een paar keer per jaar samen. Wat heb je hier aan als je binnen een aatal weken een lening/hypotheek af moet sluiten. Ik denk dat dit gedaan is zodat men er meestal maar van af ziet om een klacht in te dienen vanwege al de tijd die het kost en al de moeite die je er voor moet doen. Je droom is toch al aan duigen tegen de tijd dat de geschillen commisie van het BKR bij elkaar komt!!!

Naam: Dolly
Bericht: Quote: Alleen als door inlossing het krediet wordt beëindigd, komt er een H-code (van herstel) achter je naam te staan. Loopt het krediet door, dan blijft de achterstandscodering tot vijf jaar ná aflossing nog in het register staan. unquote  
Bij telefoon abbonementen is dit dus niet het geval. Dan werkt het blijkbaar anders.  
Ook al is de achterstand ingelost, blijft de A-codering staan.  
 
Wat zijn de regels betreffende deze situatie? Waar zijn ze te vinden? Niet op de site van het BKR.  
 
mijn situatie:  
In 2004 is er het één en ander misgegaan met een betaling (achtersatnd van 210 EUR). Op 21 februari 2004 heb ik een rekening van T-mobile ontvangen voor 482,08 EUR. In deze factuur was opgenomen 210 EUR die ik achterliep op de betaling plus het restant van de nog lopende maanden op mijn contract. T-mobile heeft uit eigen beweging, zonder overleg met mijzelf, besloten het contract niet verder voort te zetten en de nog lopende maanden aan mij door te belasten in de factuur van 21 februari 2004. Op 6 maart 2004 is er zelfs al een melding gegaan naar het BKR.  
Op 22 maart 2004 heb ik een rekening ontvangen van incasso bureau voor 687,33 EUR  
die ik betaald heb. T-mobile heeft toen wel een einddatum op de melding gezet maar geen Herstel code. De A-codering blijft dan bestaan waardoor ik nu geen NHG krijg wat mij dus een hoop geld scheelt.  
 
Waar kan ik de regels terug vinden die hier betrekking op hebben?  
 
 
 
 

Naam: Kaatje
Bericht: Hallo, u schrijft het volgende:  
**Alleen als door inlossing het krediet wordt beëindigd, komt er een H-code (van herstel) achter je naam te staan. Loopt het krediet door, dan blijft de achterstandscodering tot vijf jaar ná aflossing nog in het register staan.  
 
Op de site van het BKR staat: **Hebt u uw achterstand ingelopen, dan is dit ook zichtbaar in CKI. Een 'H', van Herstel, bij het betreffende krediet geeft dit aan. De 'H' wordt alleen vermeld als het krediet doorloopt. Als u de achterstand hebt ingelopen en daarmee het krediet hebt beëindigd, wordt een einddatum bij het krediet geplaatst. De ‘A’ van Achterstand blijft met de einddatum zichtbaar bij het betreffende krediet.  
 
Ik heb mijn krediet helemaal ingelost en heb een code A met een einddatum maar geen code H van herstel, klopt dit wel?.  

Naam: murat
Bericht: goede dag ik heb met spoed 3500 euro nodig kunnen jullie mijn helpen  

Naam: W
Bericht: Help wat moet ik nu doen??  
 
Ik heb wil een hypotheek aanvraag doen voor het eerst een huis kopen krijg ik dit te hooren van BKR Tiel Code 2A, Oke ik heb 4jaar geleden wat probleemen gehad maar nu ben ik al 3 jaar keihard aan het werken maar nu wil ik graag op me zelf wonen maar BKR zegt dat de code 2A hoog is maar ik heb helemaal geen schulden meer en dat heb ik al 4jaar niet meer..  
 
Hebben jullie hier een oplossing voor..  

Naam: aroen
Bericht: ik wil en huis kopen maar ik heb een bkr codering en kan nergens voor een hypotheek, wie kan me helpen om een hypotheek te krijgen

Naam: ton fiala
Bericht: Ik heb mijn mening al zo vaak laten horen en ontvang zelfs nieuwsbrieven met aanbieders die ondanks een notering bij bkr toch een lening verstrekken.Niets van dat alles is waar.Ik heb een ware maraton achter derug van aanvragen maar nergens werd ik geaccepteerd.Het feit dat de bkr maar registreerd van elke jan .... die hun daarom verzoekt zonder te kijken of het ook rechtmatig is zal ze een zorg zijn .Tenslotte moeten die toch ookeen draagvlak moeten hebben om hun galgen inkomsten te verzeleren. In mijn geval is Dat zo.Ik heb nl een notering aan mijn reet hangen van die vriendjes terwijl het onrechtmatig is .Maarer wat tegen doen vergeet het maar.Daarom vind ik dat ze bij de bkr ook eens het doopceel moeten lichten want het klopt vAN GEEN KANT .Ik heb in de WSNP gezeten in 2002 begonnen,toeen had registrant moeten registreren bij bkr.Maar registrant heeft lekker zitten wachten nadat ik 3 jaar met de kont bloot eindelijk uit de WSNP kwam gaan registreren .Terwijl ze hun deel uitbetaald hadden gekrgen.Ze durfden me zelf nog een afschrift [na drie jaar ]te sturen met de mededeling dat ik het saldo moest aanvullen.Talloze keren heb ik via de bankm een status van het bkr opgevraagd telkens kwamen er verschillende uitslagen uit .Nee ik heb het gehad ik weet het niet meer .Ik kan alleen maar zeggen de rijkrn heebben de wereld en de stakkers worden geplukt en gediscrimineerd .Eigenlijk moesten we ons samen pakken en een beweging in het leven roepen die hier iets tegen onderneemt.Als je bij de consumenten man aanklopt moet je ook erst je beurs trekken nee van onze ellende gaan er veel op vakantie laat u dat allemaal duidelijk zijn .Heb k, me nog niet uitgelaten hoe het me in de WSNP is vergaan om te schreeuwen.Maar dat is weer een ander verhaal.  
Maar volgens mij zijn het allemaal veel handen op veel buiken [dikke buiken].  
vriendelijke groeten lotgenoten.

Naam: Arm
Bericht: BKR codering? dats sucks! heb geprobeerd bijna overal lening aan te vragen maar wat heb ik het gehoord zelfde liedje kan niet helaas. now vraag ik 12k lening 4 investeren in nieuwe zak, zijn er organisaties die mij kunnen voor 12% geld verstreken?  
Laat me wetten.  

Naam: marco
Bericht: Ik zit al een tijdej met betalingsproblemen doordat ik het ene gat met het andere op moet vullen.  
Ik heb een spaarrekening lopen die over +/- 1 jaar word uitbetaald,nu leek het me praktisch om een lening te nemen (moet ook een andere auto hebben) en met een deel van de lening meteen alle schulden af te lossen om het ene jaar te overbruggen.  
Nou kan ik geen lening afsluiten omdat er 2 jaar geleden wat is misgegaan bij het afsluiten van een nieuw mobiel abonement.  
Dixxons zou mijn oude abonement opzeggen (äutomatisch"bij het afsluiten van een nieuw abonement)maar dat hebben ze niet gedaan,daardoor heb ik een betalingsachterstand opgelopen van een abonement dat ik dus niet eens meer gebruikte,en niet eens door mijn eigen schuld.  
Ik heb dit ondanks alles toch netjes afgelost maar sta dus nog steeds geregistreerd.  
Daardoor kan ik dus niet mijn schulden aflossen en geen andere auto kopen.  
Als mijn auto het straks weer begeeft ben ik mijn baan ook kwijt,dus we gaan van kwaad naar erger.  
Misschien helpen een pistool en een bivakmuts bij deze problemen.  
Want zelfs iemand die eerlijk aan zijn geld wil komen en er zelfs rente voor zou willen betalen krijgt hier niet de kans.  
In nederland kom je makkelijker aan drugs dan aan een lening (ondanks dat mensen vinden dat dat te makkelijk gaat in nederland)

Naam: melissa
Bericht: hallo ik kan ook geen lening krijgen door bkr maar ik zoek iemand die mij een lening kan verstrekken van 2200 euro om mijn bkr af te betalen dan ben ik klaar maaar waar doe ik dat???weet iemand dat mail mij aub

Naam: samie
Bericht: hoi ik wil graag lenen maar met uitkering en bkr wil het me niet lukken om een bedrag te lenen wat ik wil lenen en daar myn schuld mee afbetalen wie o wie kan my hier mee helpen

Naam: Jose
Bericht: De bank heeft met mij een betalingsregeling getroffen ivm roodstand. De bank is het met mij eens dat er geen betalingsachterstand is of is geweest. De betalingsregeling wilde de bank opgeven bij de BKR, eerst kreeg met het advies om er een SR code van te maken, maar die is omgezet in een RO, Code 1. Er is geen A code vermeld. Is dit mogelijk?  
Ik krijg nu te horen dat ik een betalingsachterstand heb gehad, als ik een lening aanvraag.

Naam: Ruben
Bericht: Ik vloek degene die de BKR ooit bedacht heeft.Ik kan nergens geld lenen, dankzij deze notering

Naam: r. heebeen
Bericht: heb hetzelfde probleem heb ook aan gegeven dat ik bkr noteringen heb maar kan geen geld lenen iemand een idee waar ik dat wel kan want heb dringend geld nodig tewijl ik het niet eens zelf schuld ben heb dat aan mijn ex man te daken die inmiddels naar engelan is vertrokken en daar is overleden.

Naam: bep
Bericht: probeer amstelgeld eens, mij ook gelukt

Naam: pascal
Bericht: ik zou graag geld willen lenen maar helaas is het nog niet gelukt heb bkr en uitkering. wie weet waar ik geld kan lenen. overal krijg je nee tehoren.

Naam: gert
Bericht: ook mister money adverteerd met lening met bkr? wij helpen u....maar ook hier komt u bescheten uit net als bij ieder andere geldschieter die beweert dat bkr geen probleem is. wij hebben een herstelcode die al meer dan twee jaar oud is en nog wordt je niet geholpen....ook niet door grootspreker mister money

Naam: jansen
Bericht: iedereen weet toch dat als je geregistreerd bent bijhet bkr dat je gewoon niet geholpen wordt, zelfs mister money weet dat gvd

Naam: erik
Bericht: ik heb tehoren gekregen dat ik eindelijk een H achter me naam heb staan kan ik nu gewoon een Hypotheek aanvragen ??? zonder problemen

Naam: j.vermeer
Bericht: hallo ben een alleenstaande moeder die bijna 40 a 45 uur per week werk, maar heb schulden, en een bkr codering kan nergens lenen. ik zou graag willen lenen zodat ik al mijn schulden kan betalen en dan aan 1 schuldeiser maandelijks een bedrag terug betaal ipv van aan 15 schuldeisers. ik ben in de schulden gekomen door mijn ex waar ik nu met de gebakken peren zit..ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen

Naam: Vincent
Bericht: ik heb net zoals velen het zelfde probleem,kan nergens lenen om van meerdere schuldeisers er een van te maken,heb verdomme 6 maanden 100 heen en terug moeten rijden omdat mijn tweeling op de ic neonatolgie legen ivm zeer exreme vroeg geboorte,toen zat ik nog niet in de schulden,later wel door extreem hoge brandstof kosten,gemeente verwittigd,wou me niet helpen,ik kon terug komen als ik in de financiele problemen zou zitten,want dan bestond er altijd nog schuldschanering!!  
 
ben duzz daadwerkelijk in de schulden gekomen,en ben nu geregistreerd bij BKR,en kan nergens een lening krijgen van 10.000,  
 
leuk landje dat nederland,overall voor moeten betalen,maar als je hulp nodig hebt?....

Naam: annie
Bericht: Hallo,  
Ik weet hoe rot is als nergens meer heen kan omdat jenaam geregristreerd staat bij bkr.Ik zelf had ook bkr codering op me naam.Ik heb tientallen deuren bezocht of ik een hypotheek kan krijgen voor een huis.Over werd het zelfde lied gezongen:nee.  
Tot dat ik bij de hypotheek aanklopte.Der is een bank obvion van hen heb ik me hypotheek gekregen en me huis gekocht.  
 
Ik wens jullie veel succes ik hoop dat het jullie ook lukt.  
 
mvg,annie

Naam: jeff
Bericht: nu heb ik niet eens een negatief bkr codering,word ook steeds terug gebeld door allerlei adviseurs!nee ziet er netjes uit je bkr!!nu is het zo dat in 2000 mijn wsnp is beeindigd!!Dus ook al heb je geen bkr notering meer en je hebt 10 jaar geleden in de wsnp gezeten.Dan kan je dus nog steeds niet naar de bank voor een hypotheek daar komt het op neer want alle geldverstrekkkers weigeren simpelweg gewoon!!Fijn hoor

Naam: Antibkr
Bericht: Probeer het eens bij de plaatselijke GKB ( gemeentelijke krediet bank) Daar kan je vaak terecht als je elders vanwege het bkr wordt afgewezen je hoeft niet noodzakelijkerwijs schulden of een laag inkomen te hebben om daar te kunnen lenen, lopende leningen worden echter wel overgenomen dat is eenvoorwaarde maar probeer het gewoon eens je hebt tenslotte niks te verliezen en je hebt een veel grotere kans dan bij de reguliere geldverstrekkers

Naam: Antibkr
Bericht: @ Jeff  
Missschien kun je je BKR gegevens eens opvragen Het gebeurt namelijk heel vaak dat na de schuldsanering de openstaande schulden helemaal niet afgemeld worden bij het BKR dan blijft het staan en blijf je er hinder van ondervinden. Schulden dienen afgemeld worden met dezelfde einddatum als het eindvonnis. Heel veel mensen weten dat niet en het wordt ook niet vermeld. Mochten er nog schuldeisers zijn die niets hebben afgemeld dan moeten ze dat alsnog doen met terugwerkende kracht, dat zijn ze namelijk verplicht.Na 5 jaar moet alles dan weg zijn. Die termijn ben jij al voorbij. Wat je ook eens kan proberen is je gegenvens opvragen bij Experian dat is ook een soort databank waar alles in staat inclusief schlden enz zij moeten je registratie dan opheffen omdat deze niet meer relevant zijn. Succes.  
 
Verder is het altijd goed je bkr gegevens op te vragen Schuldeisers zijn VERPLICHT je te melden dat ze je gaan melden aan het BKR Bewaar correspondentie en aanmaningen goed vermelden ze het niet dan moeten ze de regustratie verwijderen want dan is die onterecht, Heb je je achterstand ingelopen sta er dan op dat ze een herstelmelding doorgeven Kan je aantonen dat je registratie onterecht is dan zijn ze verplicht deze te verwijderen Volgens de eigen statistieken van het BKR is zker 50!!!! % van alle meldingen onterecht!! BKR zelf kan er echter niets mee de gene die je gemeld heeft moet deze zelf weer intrekken BKR zelf schijnt dat niet te kunnen. maar doe er in ieder geval je voordeel mee

Naam: Eray
Bericht: Dames & heren,  
 
Ik heb wel is vaker gelezen hoe je door het BKR komt, en kunt lenen. Ik heb hier paar informatie voor mensen die graag willen lenen.  
 
1. www.qredits.nl dit is geen bank en ze doen ook niet zo een grote probleem over een BKR Coderingen. '' je mag een schulden hebben tot en met + - €6,000.  
 
2. Als je een goede geldige redenen hebt? Stuur je die op naar het bedrijf waar je problemen mee hebt en probeer zo veel mogelijk een Code 'H' te krijgen. Code H betekent Code herstel.  
 
Heel veel succes,  
 
 
Eray

Naam: Lisette Noordman
Bericht:  
wij hebben nu ook een probleem met het bkr en een telcombedrijf die nog wel meerdere klachten heeft. wij kunnen nu ons huisje ook niet kopen omdat mn vriend in 2006 1x niet genoeg saldo had. de volgende maand heeft hij dat bedrag betaald maarja staat dus wel in het bkr bestand. terwijl mn vriend gewooneen abbonement bij hun heeft! ze beschouwen hem dus als wanbetaler maar ze nemen hem graag als klant. we hebben telefonisch contact gehad en ze gaan kijken wat ze kunnen doen. het is werkelijk waar gewoon belachelijk dat je door 1 foutje zulke grote problemen krijgt ik vindt deze regeling echt overbodig en schandalig we zijn echt boos en verdrietig!!! en wij niet alleen!!! we zijn geen criminelen ofzo!!

Naam: Sander
Bericht: Hallo,  
 
mijn partner en ik willen een lening afsluiten maar hebben een bkr notering(negatief) nou hoor je dat je dan wel iets af kan sluiten... maar waar kan dat dan?  
 
weet iemand waar dat kan?  
zoja graag hoor ik dan waar dat kan..  
 
u kunt mij mailen op xSander@live.nl  
 
al bij voorbaat dank!  
 
Groeten Sander

Naam: WINN
Bericht: Ik vind dat je moet kunnen lenen ongeacht bkr codering omdat de coderende persoon niet altijd de meest oprechte of eerlijke partij is, maar al te vaak is er sprake van onterechte melding van coderen bijvoorbeeld : te laat betaald en toch gecodeerd  
of op tijd betaald en gecodeerd alshetware niet op tijd, gecodeerd uit wraak en niet uit zuivere motieven, gecodeerd uit geldzucht en te vaak stelen, Ik vind de bkr moet je afschaffen en tenminste nu al verkorte tijd van 2 jaren aanmeten.  
WINN

Naam: geen lening door BKR
Bericht: Ik ben geweldig geholpen door www.bkrconsult.nl Dank zij hun kan ik nu weer geld lenen. Professionele club met vriendelijke mensen.

Naam: dirk
Bericht: Beste mensen,  
 
Helaas. Met een BKR notering, ongeacht welke is het wettelijk onmogelijk te lenen. De verstrekker is zelfs strafbaar als hij dit wel doet.  
 
Als je je oude schuld hebt ingelost let dan goed op dat deze instantie je ook weer een herstelcode geeft. Wel blijft deze code 5 jaar staan, dus zelfs nadat je een schuld hebt ingelost kan je 5 jaar niets lenen.  
 
Raar maar waar.  
 
Wel heb ik gehoord dat er een nieuwe partij aan zit te komen die mensen met meerdere schulden wil aanbieden deze te gaan samenvoegen tot 1 schuld. Je oude schulden worden dan ingelost, je hebt dan direct een herstelcode maar betaalt dan wel meer rente. Wel een lager maandbedrag maar een langere looptijd.. maar hoever dat is??

Naam: krin
Bericht: even een vraag hoop dat iemand mij kan helpen.  
 
Ik had een gezamelijke rekening die ik na een brief van de deurwaarder had aangezuiverd en heb laten opheffen, deze rekening bestaat dus niet meer.toch hadden ze er een a2 codering opgezet. Na lang discussieren met de bank heb ik uiteindelijk een herstel code erop gekregen, dus tijd voor een woning.. eindelijk een bod gedaan en met hypotheker overlegd. Blijkt er ineens op een niet bestaande rekening opnieuw een a2 codering gezet te zijn.. is dit mogelijk en kan dat??  
 
hoop op snel antwoord want we blijven hopen op een goede afloop met het huis!!  

Naam: Marjon
Bericht: Hoi mede slachtoffers  
Ook ik heb slechte ervaringen met negatieve codering,nergens kan je terecht,een moord zit je even voor,klinkt cliche maar we hebben levenslang,lang leve de democratie in ons land,als ik iets weet waar we terecht kunnen meld ik het,allemaal veel succes en hopelijk een beetje geluk  
 
Gr marjon

Datum: 25-5-2013 13:24:23
Naam: charles
Bericht: Ik heb een vaste baan, nog 4 jaar n negatieve BKR codering(lijkt wel n gevangenisstraf) wil geld lenen zonder registratie, kom ik uit bij amstelgeld, word ik daar toch afgewezen !!?? Reden, een achterstand ... ?? Ik word er niet goed van. Dus ze doen toch n toetsing terwijl ik een lening zonder toetsing vraag. Kan iemand me vertellen waar ik dan wel terecht kan ? Een geldverstrekker is ook goed, wel n betrouwbare natuurlijk

Datum: 9-12-2013 14:09:14
Naam: onbekend
Bericht: ik heb met spoed 2000 euro nodig maar er is geen hond die je help.  
Je staat er altijd alleen voor en een lening is geen optie want die kan ik niet terug betalen.

Datum: 19-4-2014 18:19:30
Naam: marco
Bericht: nou moet je me toch eens vertellen. Ik heb nog nooit betalings problemen gehad werk nu al 28 jaar waarvan 3 jaar voor mezelf. ik zit in de bouw maar mijn auto is kapot nu probeer ik ergens geld vandaan te halen voor een auto  
maar als die te goedkoop is is er geen bank of wat dan ook om me te helpen  
dus met andere woorden kan me bedrijf wel opdoeken  
thx nederland dat hebben jullie knap voor elkaar  
maar haal voor mij maar 4 bulgaren hierheen  
 

Datum: 12-8-2014 23:37:00
Naam: anoniem
Bericht: beste mensen ..  
allemaal persoonlijke verhalen hier..ik heb er begrip voor ik zit er zelf ook in .. gezonde financieen maar toch niet kunnen lenen..maar de grote vraag blijft nog wat is de oplossing voor ons?..die vraag heeft hier niemand kunnen beantwoorden.  
grt lot genoot

Datum: 26-8-2014 17:29:04
Naam: mk
Bericht: als je schuld vrij bent dan zijn de zaken toch weer op orden dus probeer te zorgen dat de mensen geen flauw na code houd dat in 2014 is toch uit de mode en wie weet word groei de economie ook weer :-)

Datum: 18-1-2016 11:40:43
Naam: Esseline Croes
Bericht: Ik vind dat de bkr mensen geen kans geef om verder te gaan pff

Datum: 29-5-2016 22:25:47
Naam: Lies
Bericht: Nou ik zit nu anderhalf jaar in de aanvullende bijstand en heb huurachterstand, woensdag komen ze m n huis leegmaken of ik moet daarvoor nog 3000 euro betalen. Ik moet maar met hond in tuin slapen, m n inboedel gaat op de grote hoop, wie kan mij met spoed een lening geven? Anders pleeg ik maar zelfmoord

Datum: 5-1-2017 12:29:26
Naam: zwaantje
Bericht: Kanker gekregen medicatie zelf moeten betalen hiedoor huis verkocht met restschuld. WSNP gezeten en nu al 2 jaar eruit en wordt overal weggestuurd. Mevrouw U telt niet meer mee voor de maatschappij. Wie wordt hier gediscrimineerd. SCHANDALIG

Datum: 6-2-2017 20:31:51
Naam: Natascha
Bericht: Ik vindt het belachelijk heb fouten in het verleden gemaakt waardoor we schulden kregen wie niet hebben we van geleerd maar nu hebben we vast contract allebei een goed loontje maar krijgen geen lening voor een huis door die bkr waarom 5 jaar doe daar eens iets minder van maken je kan toch ook na een jaar zien of iemand weer de fout in gaat en zien als je weer in het systeem staat heb eerst gedacht om het weg te halen maar mensen hebben me het afgeraden dat je geld in de prullenbak gooit er zijn meschien mensen die het onterecht hebben maar ook mensen die in dezelfde situatie als ons zitten heb bij zo,n bank gevonden waar je wel bkr mag staan maar dan moet je wel weer heeel veel gespaard hebben en dan nog is de kans nog heel klein

Datum: 8-4-2018 16:02:20
Naam: Crisissnelrechter
Bericht: Ik snap de BKR-registratie niet. En als ik dingen niet snap, blijken ze later ook van geen kant te deugen. Vijf jaar lang afwachten tot je weer bent gevrijwaard. Slaat nergens op. Mensen komen alleen maar meer in de problemen. Kredietverstrekkers moeten niet zo moeilijk doen. Ze krijgen de inkomsten met rente toch wel. Al dan niet door middel van incassobureau's. En banken -vindt ik- mogen blij zijn dat mensen willen lenen. De banken en andere financiële instellingen hebben zelf genoeg fouten gemaakt, en dan gaan ze wijs en conform doen tegenover behoeftigen om een minimaal leenbedrag van 2000 euro.  
Veel mensen met afgeloste schulden hebben heus wel geleerd om beter met geld om te gaan en af te dragen. Kunnen lenen zou wél een recht moeten wezen.  
 
Je hoort vaak over het stimuleren van de economie. Mensen met een negatieve BKR-registratie na 2 jaar geen lening geven helpt daar niet aan bij. Het gaat niet eens om luxe. Puur 'verplichte' schijnhoge leefkosten.

Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
BKR-code: hoe kom je er vanaf?
Lenen met BKR-code
Alles over het Bureau Krediet Registratie
Consumentenbond: “BKR-code na twee jaar schrappen”

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet