Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind

Auteur: Mister Money dinsdag 26 februari 2013
De Raad van State heeft maandag de bezwaren van aandeelhouders tegen de nationalisatie van SNS Reaal afgewezen. Bij de nationalisatie heeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de aandelen en achtergestelde obligaties van SNS onteigend. De beleggers hebben hiervoor geen vergoeding gekregen en zijn dus hun geld kwijt. Daarom heeft de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) beroep aangetekend tegen de nationalisatie.

Het bezwaar tegen de nationalisatie is afgewezen, maar beleggers kunnen mogelijk via de rechter nog wel proberen een deel van de geleden schade verhalen op de verantwoordelijken. Voorzitter Jan Maarten Slagter van de VEB, heeft al aangegeven dat beleggers gebruik zullen gaan maken van deze mogelijkheid. Hij meldt er wel bij dat de rechtsgangen waarschijnlijk jaren gaan duren.

Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk. Wel overweegt de VEB de uitspraak te laten toetsen door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Vakvereniging FNV, die 20 miljoen euro verloor door de onteigening wacht nog op een schikkingsvoorstel en overweegt als ze daar niet tevreden mee is dit aan te vechten bij de Ondernemingskamer.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
Beleggingen pensioenfondsen niet duurzaam genoeg


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers