Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Rabobank laat hypotheekrente los

Auteur: Annette Zeelenberg Donderdag 4 mei 2006
Aspirant huizenkopers of mensen die hun hypotheek gaan oversluiten, vergelijken meestal de hypotheekrente bij de verschillende aanbieders. De hypotheekrente van de Rabobank staat daar binnenkort niet meer bij. Rabobank Nederland heeft bekend gemaakt per 1 mei te stoppen met het publiceren van adviestarieven voor woninghypotheken.

De grootste hypotheekverstrekker van Nederland heeft hiertoe besloten om haar circa 250 lokale Rabobanken meer ruimte te bieden om in te spelen op de lokale (markt)omstandigheden. "De hypotheektarieven worden toegespitst op de persoonlijke situatie van de klant", zo meldt de Rabobank. Onderhandelen over de hypotheekrente is bij de Rabobank echter niet nieuw. De bank werkt als coŲperatie al jaren met adviestarieven die de lokale vestigingen naar gelang de omstandigheden, kunnen aanpassen. Maar het gevaar is volgens een woordvoerder van de bank "dat mensen deze adviestarieven als echte prijzen zien".

Korting
Het klinkt huizenbezitters natuurlijk aantrekkelijk in de oren dat zij korting op de hypotheekrente kunnen krijgen. Toch valt het nog te bezien of een niet-transparante hypotheekrente positief uitpakt voor de consument, menen verschillende betrokken partijen. Kees van de Kerk van adviesketen De Hypotheker vindt dat de maatregel van de Rabobank zeker niet te gunste komt aan de consument. "Het is toch een vreemde boodschap naar je klant toe, dat hij kan onderhandelen over de prijs. Het betekent in feite dat mondige mensen meer korting krijgen dan onmondige mensen. Dat is een oneerlijke situatie. Bovendien komt het de transparantie niet ten goede".

Ook de Consumentenbond vindt de zet van de Rabobank slecht voor de transparantie op de hypotheekmarkt. Toch maakt de Bond zich niet direct zorgen. "Dat zou wel het geval zijn als dit een trend gaat worden", stelt een woordvoerder van de Bond. "Voor consumenten zou dan totaal het referentiekader weg zijn".

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hypotheken voor senioren
Huizenprijzen in juli omhoog
Kopen of huren? Starter kiest vaker voor huren
Daling hypotheekrente niet voldoende
Vergrijzing vormt bedreiging woningmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht

 • Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet