Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Ratings Nederlandse banken zijn verlaagd

Auteur: Mister Money Maandag 2 februari 2009
Kredietbeoordelaar Moodyís heeft vorige week de rating voor de ING Groep verlaagd. De oranje leeuw heeft van het ratingbureau een Aa3 notering gekregen, eerder had de ING Groep nog een A1 rating. Moodyís vindt ING nog steeds een solide bedrijf, maar is bang dat de winstgevendheid van ING's bancaire activiteiten zal afnemen.

ING kwam vorige week meerdere keren negatief in het nieuws. De bank moest wederom bij de Nederlandse overheid voor hulp aankloppen. De Staat neemt een portefeuille met riskante Amerikaanse hypotheekbeleggingen over ter waarde van 22 miljoen euro. In ruil voor de steun moet ING dit jaar 25 miljard euro extra uitlenen aan Nederlandse bedrijven en consumenten.

Verlaging
ING is niet enige bedrijf dat de afgelopen maanden haar rating zag dalen. SNS Bank ging in januari van een A1 naar een A2 rating. De verlaging heeft te maken met de slechte vooruitzichten op de onroerendgoedmarkt. De rating van NIBC werd in december naar beneden bijgesteld. De zakenbank heeft een beoordeling van Baa2 gekregen omdat, volgens Moodyís, de vooruitzichten op de lange termijn zijn verzwakt.

Wat is een rating?
Aan een rating kunnen mensen de kredietwaardigheid van een bedrijf aflezen. Een ratingbureau kijkt of een bedrijf zijn schulden op korte, middellange of lange termijn kan aflossen. De hoogst mogelijke score die een bedrijf kan halen is een triple A-rating. Als een ratingbureau geen vertrouwen in een onderneming heeft kunnen zij het bedrijf een D-rating geven. Ondernemingen boven de BBB-rating worden als betrouwbaar bestempeld. Scoort een onderneming lager, dan kan dit als junk (speculatief) worden beschouwd.

Betrouwbaarheid rating
De betrouwbaarheid van een rating kan in twijfel worden getrokken. Als een bedrijf door een kredietbeoordelaar gecontroleerd wil worden, dan moet zij zelf de factuur betalen. Er wordt dan ook getwijfeld aan de objectiviteit van de ratingbureaus. Daarnaast kunnen kredietbeoordelaars ook fouten maken. Zo had Landsbanki vlak voor de val nog een triple A rating.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet