Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Reacties op de begroting

Auteur: Mister Money Woensdag 17 september 2008
Nederland staat er goed voor, maar gaat een onzeker jaar tegemoet waarin stuurmanskunst is vereist. Dat staat te lezen in de Miljoenennota die is aangeboden aan de Tweede Kamer. Ondanks dat de Miljoenennota weinig verrassingen kende, waren de reacties er niet minder om.

De meeste plannen die in de Rijksbegroting stonden waren eigenlijk allang bekend. De regeringspartijen waren uiteraard in hun nopjes over de geslaagde begroting. PvdA-fractievoorzitter Hamer zegt over de begroting: ďDe sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Waar men in ander landen met pijn in de buik kijkt naar de koopkracht, kunnen wij rustig ademhalen.Ē De voorzitter spreekt dan ook over een solide begroting.

De oppositie is minder positief over de plannen. De SP vindt dat het kabinet ďmooi weer speeltĒ en vindt dat mensen met lage inkomens, chronisch zieken en gehandicapten de dupe zijn. GroenLinks spreekt over een CDA-begroting. De minima, de hulpbehoevenden, de jongeren en het milieu betalen het gelag.

Ook de VVD uit forse kritiek op de begroting. Opvallend is dat fractievoorzitter Rutte juist spreekt over een klassieke PvdA-begroting. De koopkracht van de hardwerkende burger groeit dankzij dit kabinet volgens Rutte nauwelijks. Volgens de VVD-leider is het kabinet onvervalst links. PVV-leider Wilders spreekt over het slechtste kabinet ooit. Volgens Wilders doet het kabinet niets aan de problemen die mensen echt raken, zoals criminaliteit en immigratie.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet