Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Reisverzekering, maar welke?

Auteur: Mister Money Donderdag 15 mei 2008
De vakantieboeken zijn al veelvoudig doorgebladerd en na goed overleg zijn jullie er dan eindelijk uit. De vakantie kan geboekt worden. Of je nou een avontuurlijk type bent, een rustige strandganger of een echt feestbeest, een reisverzekering is altijd handig en misschien zelfs noodzakelijk te noemen. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren, ook niet tijdens je vakantie.

Bijna iedere verzekeringsmaatschappij heeft een reisverzekering in zijn assortiment zitten. De keuze is dan ook enorm. Naast de vele aanbieders moet je bij het afsluiten van een verzekering ook een keuze maken uit de verschillende soorten verzekeringen. Als je binnen Europa blijft volstaat een verzekering met een Europese dekking. Mocht je vakantiebestemming buiten Europa liggen, dan moet je een verzekering met werelddekking nemen. Overigens zijn er een aantal landen die niet binnen Europa vallen, maar waar een verzekering met Europa dekking wel volstaat. Deze landen zijn: Marokko, Egypte, LibiŽ, SyriŽ en heel Turkije. Mocht je naar ťťn van deze landen op vakantie gaan, controleer dan van te voren de polisvoorwaarden van je reisverzekering, zo weet je zeker of jouw verzekering ook deze landen dekt.

Doorlopend of niet?
Een reisverzekering kan voor enkel de periode dat je op vakantie gaat worden afgesloten, dit heet een kortlopende verzekering. Een kortlopende reisverzekering is aan te raden als je niet meer dan drie weken per jaar op vakantie gaat. Ga je vaker op reis? Dan kan een doorlopende reisverzekering handig zijn. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd en hoef je dus niet voor ieder reisje een nieuwe verzekering af te sluiten.

Naast het dekkingsgebied en de verzekeringsduur is ook het type vakantie belangrijk bij het kiezen van een reisverzekering. Gevaarlijke sporten als snowboarden, mountainbiken of bijvoorbeeld duiken vallen vaak niet binnen de reisverzekering. Mocht je van plan zijn iets avontuurlijks te ondernemen tijdens je reis en krijg je een ongeluk tijdens het skiŽn of duiken, dan worden de kosten daarvan niťt gedekt door een standaard reisverzekering. Sluit daarom een aanvullende dekking af als je een avontuurlijke vakantie onderneemt! Verzekeringsmaatschappijen hebben vaak aparte producten voor bijvoorbeeld wintersport en duiken. Daarnaast zijn er aparte verzekeringen voor de echte avonturiers, de zogenoemde outdoor verzekering.

Meer weten over een reisverzekering. Klik hier en lees alles over een goed verzekerde vakantie.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Doorlopende reisverzekering niet altijd voordeligste optie
Europese zorgpas: vraag hem snel aan
Geen schadevergoeding voor gedupeerde vakantieganger
Reizen: De invloed van vliegtax
Auto van de zaak en vakantie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet